Om Klubben

Erritsø GIF Rugby er medlem af Erritsø GIF, som er en forening med ca. 2.600 medlemmer, fordelt på 7 idrætsgrene: Fodbold, Håndbold, Tennis, Gymnastik, Svømning, Badminton – samt Rugby. Læs mere på: http://www.egif.dk/

Vi er også medlem af Dansk Rugby Union, forkortet DRU, som har ca. 2.500 medlemmer og næsten 30 aktive klubber. Læs mere på: http://www.rugby.dk

Vores rugbyafdeling i Erritsø GIF har ca. 200 medlemmer fordelt på Ungdom, Seniorer, Kvinder, Oldboys og Passive medlemmer. Vi har spillere fra Erritsø, Fredericia, Middelfart, Odense, Kolding, Vejle, faktisk helt fra Esbjerg. Det vil sige Region Syddanmark.

Vi har rugbybaner og klubhus på 100 kvm. beliggende på Krogsagervej 46A i Erritsø, i den sydlige udkant af Fredericia, tæt ved motorvejen og Lillebæltsbroen. Omklædning foregår inde i Erritsø Idrætscenter, lige ved siden af vores baner og klubhus.

Billedet herunder er fra 1. divisionskampen hjemme imod Hamlet RK fra Helsingør, lørdag den 24. september 2016. Det var en kamp, vi vandt 49 – 0, vores førsteholds største sejr i 2016.

 

Lidt historie

Erritsø GIF’s Rugbyafdeling blev startet i sensommeren 1984 af Paul Michael Kjærgaard. Paul, som ses på billedet nedenfor, havde indtil da spillet rugby i Comet i Brønshøj og på Danmarks landshold. Med hjælp fra Holger Skytte, som dengang var formand i EGIF, blev afdelingen en realitet. Rugby i Erritsø voksede hurtigt, og ungdomsholdene i drenge- og juniorrækkerne vandt efter få år DM-guld – og fik udtaget de første af en lang række af klubbens ungdomslandsholdsspillere.

Seniorholdet rykkede i 1989 for første gang op i landets øverste rugbyliga, som dengang var 1. division. Under ledelse af den fynske træner, Mogens Jørgensen, kom holdet hurtigt til at præge toppen af dansk rugby med bl.a. en pokalsemifinale og et par 4. pladser i 1. division, frem til 1994 hvor vi rykkede ned. Se billeder fra klubbens første 10 – 15 år under menuen “Galleri / Historie”,

Det blev dog  kun til en enkelt sæson i næstbedste række, hvor Erritsø GIF Rugby lavede over 1000 points! Det er stadig dansk rekord.

I 1997 kæmpede vi os i DRUs pokalfinale, som vi dog tabte knebent til Comet/Hamlet med 3 – 10. Siden er vi rykket lidt op og ned, men i dag spiller vi igen med i toppen af dansk rugby, hvor vi hører til landets otte bedste rugbyhold.

 

Ungdom

Vores ungdomsafdeling er voksende, blandt andet takket være stor og forbilledlig forældreopbakning, samt gode og dedikerede ungdomstrænere. Vi har aktive ungdomsspillere i disse aldertrin: U/10, U/12, U/14 og U/16. I sæsonen 2016 vandt vores U/12-hold DM-guld! Det skete efter en helt suveræn sæson med sejre i samtlige sæsonens turneringskampe. U/12-holdets eneste nederlag, og eneste uafgjorte resultat, var mod tyske hold i træningskampe. Så det lover godt.

Rugby Alliance West (RAW)

Erritsø GIF Rugby er en del af elitesatsningen Rugby Allicance West, forkortet RAW.

Rugbyspillerne i RAW er fra klubber og efterskoler vest for Storebælt. Det indebærer, at der er tale om talentundvikling af de unge rugbyspillere, som i RAW får trænet og spillet rugby sammen med andre unge, og derigennem får styrket deres sportslige og sociale kompetencer.

RAW blev stiftet af Jacob Stensbøl, Jens Hauge Henningesen, vores egen ungdomsansvarlige og førsteholdsspiller Jan “Bubsi” Nielsen, og forstander på Billeshave Efterskole Thomas Arvad Meier, Fra starten var RAW tænkt som et samarbejde imellem Aarhus Rugby Klub, Aalborg Rugby Klub Lynet og Erritsø GIF Rugby. Men det blev samtidigt en elitesatsning for jyske og fynske rugbyklubber. Læs mere om RAW her: http://www.billeshave.dk/undervisning/linjefag/rugby

 

Førsteholdet i dag

Vi har igennem årene leveret en hel del A-landsholdsspillere. Her i 2017 tæller klubben en enkelt spiller på Danmarks XV-landshold: Jeppe Maagaard Holm (billedet).

I sæsonen 2016 sluttede vores førstehold på en samlet 8. plads i dansk rugby efter 5 sejre (den ene i pokalen) og 8 nederlag. I sæsonens sidste kamp i midten af november 2016 slog vi overraskende Aalborg RK Lynet på udebane i pokalturneringen. Derfor skal vi spille kvartfinale i DRUs pokalturnering lørdag den 25. marts 2017. Kampen foregår på udebane imod DM-bronzevinderne og de forsvarende pokalmestre, Hundested RK.

På billedet nedenfor ses vores ydercenter Thor Steendahl tackle en CSR/Nanok-spiller i udekampen i 1. division i september 2016. Kampen blev vundet af hjemmeholdet med 36 – 19. Ved afslutningen af sæsonen 2016 blev Thor fortjent kåret som årets seniorspiller i Erritsø GIF. Det skete, traditionen tro, efter en afstemning blandt alle seniorspillerne på førsteholdet.

2016-sæsonen blev toppet med DM-bronze i det årlige mesterskab i syv-mands-rugby, kaldet Sevens eller 7-a-side. Det er den form for rugby, som er på det olympiske program. En ægte mandfolkepræstation af vores Sevens-hold. Fra venstre i billedet ses: Michael Axø, Thor Steendahl, landsholdsspiller Jeppe Magaard Holm, Jan “Bubsi” Nielsen, holdkaptajn Hans Erik Severinsen, Alexander Hansen, Jens Vissing, og norsk landsholdsspiller Kristoffer Borsheim.

 

Vores motto og værdier

Erritsø GIF Rugby har igennem årene været med til at sætte dagsordenen i dansk rugby, også på ledersiden. Således er hele tre af vores medlemmer blevet kåret til “Året Leder” i DRU. Det er vi den hidtil eneste klub i Danmark, der kan bryste sig af.

Vi har desuden arrangeret flere landskampe, de officielle på Fredericia Stadion, samt træningskampe på vores egen rugbybane. Vi har også været vært ved en del ungdomsturneringer, senest i 2017, hvor der var op mod 300 deltagere.

Vi har mottoet: “Venskab uden kendskab“, hvilket betyder, at alle er velkomne i klubben – uanset køn, alder, social status, seksualitet, nationalitet eller religiøs overbevisning. Der er plads til mangfoldighed, og det forventes, at alle byder ind med noget til fællesskabet ud fra devisen “Den der har evnen, har pligten”.

På billedet nedenfor ses tidligere førsteholdsspiller Poul Lykkegaard tackle en spiller fra RK Speed. Fotoet er fra udekampen i Superligaen i 2011.