Flot punktum for rugbysæsonen 2023

Pressemeddelelse, udsendt søndag den 5. november 2023

Erritsø GIF vandt træningskamp foran hjemmepublikum og hyldede dernæst to veteraner.

RUGBY. Et gæstende hold sammensat af spillere fra Aarhus RK, RC Odense, Hundested RK og københavnske CSR-Nanok mødte i lørdags et veloplagt Erritsø GIF. Både Aarhus og CSR-Nanok spiller i landets øverste liga, 1. division, imens Hundested spiller i 2. division øst og RC Odense i 2. division vest, ligesom Erritsø. Hvad gæsterne manglede i sammenspil, havde de til gengæld i kvalitet og energi. Det kom der en seværdig træningskamp ud af. De to hold gav dermed hinanden og tilskuerne et flot punktum for sæsonen 2023.

I den første halve time sad Erritsø på kampen og scorede hele fem gange. Det skete med godt, gedigent arbejde, hvor samarbejdet mellem klyngen og trekvartbacks fungerede optimalt. Med klyngehalf Hans Kristensen som vigtigt bindeled. Gæsterne var ofte presset ned i eget 22-meter felt og brugte de fleste kræfter på at forsvare. I halvlegens sidste ti minutter lykkedes det dog gæsterne at reducere to gange, så pausestillingen var 29 – 12 i Erritsøs favør.

Unge Adam Kvist på Erritsøs venstre wing og landsholdsspilleren Niels Hagen, der er forward, fik begge en fornem debut på førsteholdet. Adam Kvist gjorde desuden sin debut uforglemmelig, idet han to minutter inde i anden halvleg modtog bolden på venstre fløj og spurtede fra alt og alle og øgede føringen til 34 – 12.

Anden halvleg blev dog langt mere lige end første. Erritsø holdt sig fortsat til gameplanen og spillede bredt, kombineret med flyhalf og holdkaptajn Thor Steendahls kloge spark frem ad banen. Gæsterne lykkedes til gengæld tre gange med at udnytte huller i Erritsø forsvar og scorede på individuel opfindsomhed, hurtighed og mod.

Erritsøforward Silas Bieledfeldt Paulsen spillede en ny stor kamp, hans kun anden som senior. Han vandt mange meter med sin kontante stil og var teknisk og taktisk helt på niveau med sine ældre holdkammerater. Kampen bød samtidig på comeback til veteranerne Kenneth Nielsen og Jens Andersen, som med deres rutine og overblik var en klar styrkelse af Erritsø. Kampen sluttede 56 – 33 til Erritsø.

Hyldest to andre veteraner

Efter træningskampen var der fortjent hyldest til næstformand og ungdomssvarlig Jan ’Bubsi’ Nielsen. Efter 507 førsteholdskampe lægger han endegyldigt rugbystøvlerne på hylden. Han kan se tilbage på en fantastisk rugbykarriere, der i 1990’erne og 00’erne inkluderede en række landsholdskampe for Danmark. Bubsi og en anden veteran, Michael Axø, blev dernæst begge hædret for at have rundet 500 kampe for Erritsø GIF Rugby. Hyldesten bestod i, at de hver fik en flise, der på oversiden er bemalet med deres navn og teksten ”500 kampe”. I vinterpausen nedlægges begge fliser i den flisegang, der fører fra klubhuset til tribunen på rugbystadion i Erritsø. De to fliser af lavet klublegenden Ole Bang.

Erritsø GIF vs ARK/CSR-Nanok/Hundested/Odense 56 – 33 (29 – 12). Points for Erritsø GIF: Thor Steendahl 24. Per Søndergaard 10. Adam Kvist, Jens Kristian Andersen og Hans Kristensen hver 5. Samt 7 point på en straffescoring.

Foto: Erritsø GIF, i rødt og blåt, forsvarede sig effektivt i størstedelen af kampen mod det gæstende hold, som bestod af spillere fra fire klubber på Sjælland, Fyn og Jylland. Privatfoto til fri afbenyttelse.

Læs mere om Erritsø GIF Rugby her: www.facebook.com/EGIFRUGBY/?fref=ts

 

 

Tredjepladsen sikret i sidste spillerunde

Pressemeddelelse, udsendt søndag den 15. oktober 2023

Erritsø GIFs førstehold redede sæsonen med vigtig hjemmesejr.

RUGBY. Den lokale rugbyklubs førstehold redede sæsonen 2023 i sidste spillerunde. Det skete i lørdags, den 14. oktober, hvor Erritsø GIF hjemme tog imod et ungt og talentfuldt mandskab fra Odder RK. Den omvendte kamp i september vandt Odder 32 – 21. Så der stod revanche på programmet, da Erritsø GIF lagde græs til kampen om tredjepladsen i 2. division vest.

Lørdagen inden havde Aalborg-Holstebro sikret sig samlet sejr i divisionen, imens Aarhus RK II sluttede som nummer to. Siden 1987 er Erritsø GIF aldrig blevet dårligere placeret end nummer tre i 2. division. Så der var meget at kæmpe om, da Odder RK kom på besøg.

Erritsø løste opgaven fra start til slut. Således holdt de i hele 1. halvleg Odder RK fra at score. Hjemmeholdets struktur fungerede næsten optimalt. Erritsøs holdkaptajn Thor Steendahl var igen mand for at tage de rigtige beslutninger, især i angreb. I første halvlegs overtid endte et flot angreb hos højre wing Svend Sørensen. Han holdt fast i bolden og sidesteppede sig fri af tacklingerne og løb de første 5 points hjem til Erritsø. Holdkaptajnen konverterede let til halvlegsføring 7 – 0.

Anden halvleg blev mere lige. I den første halve time slog Erritsøs effektivitet dog klart igennem i form af to flotte scoringer af Thor Steendahl og Chano Jensen. Sidstnævnte scoring var en opvisning i sublimt sammenspil, hvor bolden blev passet bagud og løbet fremad af 7 – 8 af hjemmeholdets spillere, inden Chano Jensen sled sig fri og kastede sig frem og trykkede bolden ned bag mållinjen tæt ved venstre hjørneflag. Fornemt af den unge venstre wing, som ramte storformen i sæsons sidste turneringskampe.

Da kaptajn Steendahl tolv minutter før tid udnyttede et straffespark tæt ved Odders mål, øgede han føringen til 22 – 7. Odder skulle nu score tre gange for at indhente værterne. Gæsterne satsede alt og fik reduceret to gange, sidste gang i overtiden. Derpå kunne Erritsø og flertallet af tilskuerne på rugby stadion juble over sejren på 22 – 19 og en samlet tredjeplads i 2. division vest.

Der var flot comeback til Erritsøs Morten ’Conny’ Jørgensen, imens klyngehalf Hans Kristensen, propforward Per Søndergaard, og de to andenrækker Sebastian Guldager og Marcus Tournadre Jørgensen virkelig bragte fremdrift i Erritsøs mange angreb i kampen. I det hele taget sluttede Erritsø sæsonen af med en helstøbt holdpræstation.

Årets sidste opgave bliver en træningskamp, hvor københavnske CSR/Nanok og et andet hold kommer på besøg. Lørdag den 4. november.

Points for Erritsø GIF: Thor Steendahl 12. Svend Sørensen og Chano Jensen hver 5.


Erritsø GIFs førstehold, som sikrede tredjepladsen i årets 2. division vest. Privatfoto til fri afbenyttelse.


Læs mere om Erritsø GIF Rugby her: www.facebook.com/EGIFRUGBY/?fref=ts

Rugbysejr med hattrick og bonuspoint

Pressemeddelelse udsendt mandag den 9. oktober 2023

Erritsø GIFs førstehold hentede vigtig sejr ude over RC Odense.

RUGBY. Den lokale rugbyklub havde en rigtig god weekend. Lørdag i Hundested spillede alle klubbens tre ungdomshold op til deres allerbedste, hvor det blev til det tredje DM-guld i træk til klubbens talentfulde U16-hold. Søndag fulgte førsteholdet så op med en flot tilkæmpet og vigtig sejr i 2. division vest. Det skete på udebane mod RC Odense, som altid er god for en intens rugbykamp.

Erritsøs holdkaptajn, og nybagt far, Thor Steendahl, var en sand ledestjerne. Med stort overblik, solid opbakning til holdkammeraterne, og ikke mindst teknisk dygtighed, ledte kaptajn Steendahl sit hold til den fuldt fortjente sejr på Fyn.

Unge Sebastian Guldager åbnede scoringen efter knap 5 minutter, hvor han fik god hjælp af øvrige Erritsø-forwards til at passe og bære bolden frem over højre fløj og over hjemmeholdets mållinje. Casper Aerts Brodersen gjorde ham kunststykket efter blot 5 minutter senere. 12 – 0 til Erritsø.

Efter knap 25 minutter reducerede hjemmeholdet første gang, inden veteran Jan ’Bubsi’ Nielsen, i godt samarbejde med sin søn Sebastian Guldager, fik sparket bolden fladt langs jorden og var første mand på bolden i Odenses scoringsfelt. 19 – 5 til Erritsø. Mod slutningen af første halvleg kom Odense for alvor tilbage med to hurtige scoringer over højre fløj. Så stod det blot 19 – 15. I halvlegens overtid afsluttede holdkaptajn Steendahl et kvik kontraangreb og fik løbet en vigtig scoring ind tæt ved Odense mål. Det efterfølgende spark af ham selv ledte til en 26 – 15 pauseføring til Erritsø.

Erritsø startede 2. halvleg med at score yderligere to gange ved centerbacken George Melgaard og den velspillende wing Chano Jensen. Foran 38 – 22 så det lyst ud for Erritsø. Men RC Odense er fremragende i modvind og bragte sig med to hurtige reduceringer midt i anden halvleg helt op på 36 – 38. Det skete umiddelbart efter et gult kort til George Melgaard for en høj tackling. I rugby er gule kort som regel dyre for det hold, der inkasserer dem. Det var derfor en frisk og motiveret George Melgaard, der vendte tilbage på grønsværen et lille kvarter før tid. Fra sidelinjen havde han set sin holdkaptajn øge føringen til 45 – 36. Dernæst udnyttede George Melgaard selv huller i Odense forsvar til at gå selv fra midten af banen. To hurtige scoringer af Melgaard inden for kampens sidste fem minutter slog Erritsøs sejr fast. Meget passende kunne holdkaptajn Steendahl sparke sidste konvertering over til slutresultat 57 – 36.

Hattrick af George Melgaard og bonuspoint i tabellen til Erritsø. Et bonuspoint gives, når et hold vinder med mindst tre forsøg mere end modstanderholdet. Et forsøg er rugbysprog for det at lægge bolden død i modstanderens målfelt. Erritsø ligger nu nummer fire i 2. division vest med to kampe tilbage. Sejr hjemme over Odder RK nu på lørdag 14. oktober vil betyde en samlet tredjeplads i årets 2. division vest.

Cheftræner Steve Atkins var en tilfreds mand efter sejren i Odense.

“Gutterne spillede godt som gruppe. Nogle var meget iøjnefaldende, fx forward Thor Lütje Hansen og holdkaptajn Thor Steendahl; for ikke at nævne Georges angreb og klyngehalf Hans Kristensens evne til at være det væsentlige bindeled imellem vores forwards og backs. Som træner var det rart at se vores struktur fungere godt.”, sluttede han.Erritsø GIFs velspillende klyngehalf Hans Kristensen (med nr. 9) og holdkammeraterne jagter en lang bold sparket af RC Odenses forsvar. Foto: Pertti Frandsen / Erritsø GIF.

Læs mere om Erritsø GIF Rugby her: www.facebook.com/EGIFRUGBY/?fref=ts

Klip fra DanmarkC TV med vores U16-spillere Mateusz og Oliver

DanmarkC TV, den lokale station i Fredericia, besøgte os under DM-runden, som blev afviklet hos os i Erritsø lørdag den 16. september 2023.

(113) Rugby stævne – YouTube

Udsendelsen med blandt andre Mateusz og Oliver ruller over skærmen fra 30. september og en uge frem – mellem de andre gode udsendelser fra DanmarkC TV.

Læs hele artiklen her:

Dansk Rugby Union afviklede stævne med 300 børn og unge i Erritsø

Åbent Hus: Op til 300 børn og unge mødes til rugbystævne

Pressemeddelelse, udsendt fredag den 15. september 2023

Med kort varsel har den lokale rugbyklub overtaget værtskabet for årets 5. børne- og ungestævne i rugby, som afvikles i Dansk Rugby Unions regi.

RUGBY. Aarhus Rugbyklubs baner er i øjeblikket spærret for alt boldspil. Derfor lægger den lokale rugbyklub i Erritsø GIF rugbybaner og klubhus til årets femte DM-stævne for børn og unge. Det foregår lørdag den 16. september. Dansk Rugby Union står som arrangør og der spilles rugby i rækkerne U8, U10, U12, U14 og U16. Værtsklubben stiller med hold i U8, U12 og U16. Den lokale rugbyklub benytter lejligheden til at invitere til åbent hus.

”Den er kun en uge siden, vi blev bedt om at overtage værtskabet for dette stævne. Jeg er utroligt stolt over, hvor hurtigt vores medlemmer har fået alt forberedt”, udtaler formand Allan Pertti Frandsen. Han fortsætter:

”Det er lige fra forældres kagebagning til EICs booking af omklædning til kommunens opkridtning af alle baner. Det siger meget om den frivillighed, vi står for som idrætsforening og fællesskab. Og det siger alt om den enorme interesse og opbakning, vi oplever fra vores omverden”.

Formanden tilføjer: ”Vi har for nylig startet rugby-fitness for kvinder og kører i øjeblikket en kampagne for at få flere herrespillere. Vi har en fantastisk trænerstab, lige fra U8 til førsteholdet. De dyrker en fantastisk sport i et unikt fællesskab, som går på tværs af alle klubber og nationaliteter. Jeg opfordrer derfor alle til at lægge vejen forbi.”

DM-stævnet starter kl. 11 og slutter ved 15-tiden. Der er fri entré.

Rugby-VM på storskærm

Når børne- og ungestævnet er slut, vises der Rugby-VM på storskærm i klubhuset, som ligger ved rugbystadion og -banerne, Snaremosevej 67.

”I Frankrig dyster 20 herrehold om VM-trofæet, og slutrunden er kun en uge gammel. Vi skal følge Samoa vs Chile, Wales v Portugal og Irland v Tonga. Maden er gratis og drikkevarer fås til lave priser. Det bliver en stor rugbylørdag i Erritsø”, lover formanden.

Erritsø GIFs U16-mestre, i røde trøjer, i aktion ved et DM-stævne i fjor. Trekvartbacken Nick Pokhodin har kurs mod Frydensbergs scoringsfelt. Foto: Paul Erik Jensen / Erritsø GIF.

Læs mere om Erritsø GIF Rugby her: www.facebook.com/EGIFRUGBY/?fref=ts

Læs det nye nummer af SPORT – med masser af RUGBY

Foreningsbladet SPORT giver dig indblik i alle 8 idrætsgrene i Erritsø Gymnastik- & Idrætsforening, forkortet EGIF. Vores afdeling, Rugby, er i denne udgave omtalt med:

* Nye venskaber knyttet med nordtysk klub
* Sjetteplads ved DM-Sevens
* Rugby-fitness for kvinder er startet
* Rugby-intro til EGIF SVØM
* Træningstider Ungdom
* To U16-mestre sommertrænede i udlandet
* Samarbejde med Fredericia Eliteidræt
* og meget andetHent et trykt eksemplar i klubhuset eller læs bladet online her:
https://www.egif.dk/bladetsport/2023/2023-08.pdf

U16-mestre sejrede igen

Pressemeddelelse, udsendt søndag den 27. august 2023

Erritsø GIFs regerende U16-mestre vandt i lørdags det tredje DM-stævne i træk. De unge rugbytalenter viste stor mental og spillemæssig styrke. Også Erritsøs U12-spillere var i aktion.

RUGBY. Danmarks ældste rugbyklub, RK Speed i Kastrup, lagde baner til årets fjerde DM-stævne for børn og unge. Som det var tilfældet ved de to foregående DM-stævner før sommerpausen, endte Erritsøs U16-hold øverst i tabellen. Det skete med en uafgjort kamp mod Malmös førstehold og efterfølgende sejr over svenskernes andetholdet. Dernæst blev Frederiksberg-Gentofte slået, inden Speed/HRK/Odense/Roskilde blev besejret. Der resterer endnu to DM-stævner, før medaljerne og pokal kan uddeles.

Dansk Rugby Union kører med seks årlige DM-stævner i et koncept, der både fordrer glæden ved sporten og indeholder et konkurrenceelement, som bliver tydeligere, jo ældre spillerne bliver. Således føres der ikke stilling for U8, U10 og U12. Her spilles heller ikke om medaljer, men kun for sjov – og alle er vindere. Fra U14-hold og opefter kåres der Danmarksmestre og uddeles medaljer til samlet nr. 1, 2 og 3.

Erritsøs U12-spillere vandt i lørdags en kamp og kæmpede flot i de øvrige tre. Ungdomsansvarlig og næstformand i klubben, Jan ’Bubsi’ Nielsen, var ovenud tilfreds med forløbet.

“Alle spillere kæmpede, vejret var fantastisk og det hele gik op i en højere enhed”, sluttede han.


Erritsø GIFs William Jacob Friend, griber et indkast i kampen mod Malmö. Foto: Patrick Friend / Erritsø GIF. Privatfoto til fri afbenyttelse.

Læs mere om Erritsø GIF Rugby her: www.facebook.com/EGIFRUGBY/?fref=ts