Erritsø GIF Rugby i flot sæsonafslutning

Pressemeddelelse, udsendt søndag den 30. oktober 2022

Foran et talstærkt og højlydt hjemmepublikum satte Erritsø GIFs bedste rugbymandskab et flot punktum for sæsonen 2022 i 2. division vest. Det skete, da de i lørdags besejrede Odder RK med 45 – 0 efter pauseføring 12 – 0.

Odder RK var taget til Erritsø uden points i tabellen. I den omvendte kamp i starten af oktober var østjyderne dog tæt på sejren. Den kamp endte 54 – 45 i Erritsøs favør. Derfor var der lagt op til et jævnbyrdigt returoptør i Erritsø. Det blev det da også i hele første halvleg, hvor Erritsø måtte slide for kampens første to scoringer til samlet 12 – 0.

Propforward Emil Boe Sørensen spillede sin kamp nr. 101 i Erritsøtrøjen. Det han gjorde med vanlig stor succes. Knap 10 minutter inde i 2. halvleg lavede Marcus Tournadre Jørgensen, 18 år, desuden sin første scoring for Erritsø. I sin første sæson som seniorspiller. Flot af det unge talent. Som anden halvleg skred frem, fortsatte Erritsø med at forsvare sig effektiv, når det gjaldt. Samtidig havde hjemmeholdet succes med at finde hullerne i Odders forsvar og udnytte dem.

De to forwards Rune Rytter Larsen og Casper Aerts Brodersen var på ny effektive, når de nærmede sig modstandernes scoringsfelt, imens klyngehalf og holdkaptajn Jens Vissing gik forrest i alle situationer. Andreas Raun var igen meget iøjnefaldende med sit aggressive forsvar, der gjorde ondt på modstanderne. Trekvartbacken George Melgaard fik desuden et flot comeback, imens Chano Jensen og August Severinsen begge fik vist, at de tilhører truppens grundstamme fremover. Erritsøs newzealandske cheftræner Steve Atkins var efter sejren fuld af lovord:

”En flot afslutning på sæsonen. Gutterne er nået langt, siden jeg i foråret blev træner. Det er dejligt at se de ting, vi træner i løbet af ugen, blive levende på kampdagen. Særligt tak til vores holdkaptajn og faste sparker Jens Vissing, som har guidet drengene året rundt uden den store anerkendelse. Vi ser allerede frem til næste sæson, hvor vi vil fortsætte med at udvikle os som trup. Også stor tak til den voksende støtte, vi får ved vores hjemmekampe. Det gør kampdagen speciel”.

Med sejren cementerede Erritsø slutplaceringen som nr. 3 i 2. division vest. Efter Aalborg-Holstebro på 2. pladsen og Aarhus RK II som klar vinder af ligaen.

Erritsø GIF v Odder RK: 45 – 0 (12 – 0). 2. division vest. Spillet lørdag den 29. oktober 2022.

Points for Erritsø GIF: Jens Vissing 15. Rune Rytter Larsen og Casper Aerts Brodersen hver 10. Marcus Tournadre Jørgensen og Thor Steendahl hver 5.


Erritsø GIF, i røde trøjer, forsvarede effektivt kampen igennem. Foto: Paul Erik Jensen / Erritsø GIF. Privatfoto til fri afbenyttelse.

Læs mere om Erritsø GIF Rugby her: www.facebook.com/EGIFRUGBY/?fref=ts

Lokale U16 Rugby-gulddrenge vandt i London

Pressemeddelelse, udsendt torsdag den 20. oktober 2022

Erritsø GIFs nykårede danske rugbymestre for U16-spillere har hentet ny hæder. På en rugbytur til London spillede de i efterårsferien to kampe mod jævnaldrende hold – og vandt den ene. Desuden fik rugbymestrene overværet to topliga-rugbykampe i London og besøgt Englands rugby-nationalarena.

I løbet af seks begivenhedsrige dage i efterårsferien drog syv ledere og fjorten U16-spillere fra Erritsø GIF Rugby til rugbysportens moderland for at hente ny inspiration. Londonturen, som var planlagt i næsten et år, kom derved som en bonus for den lokale rugbyklubs unge DM-guldvindere.

Turen startede og sluttede med rugbykamp, hvor modstanderne var jævnaldrende hold fra Staines RFC og Twickenham RFC. De unge rugbyløver fra Erritsø overraskede alle ved at vinde det første opgør. I en tæt kamp sejrede Erritsø med 20 – 15 over Staines RFC efter 10 – 5 ved pausen. Kampens Erritsøspillere blev Simon Guldager og William Jacob Friend.


Imellem kampene besøgte hele rejsegruppen Englands legendariske rugbystadion, Twickenham, der også indeholder museum. En rundtur med veloplagt guide bød også på besøg i Englands omklædningsrum, samt samlet indløb for Erritsødrengene igennem spillertunnelen til kanten af græstæppet. Det skete til stor jubel fra blandt andre drengenes dedikerede trænere Morten Jørgensen og Kenneth Holm.Endvidere overværede hele gruppen to kampe i Englands Rugby Premier League, Saracens v Bath og Harlequins v Leicester Tigers. Holdene tæller mange af Englands landsholdspillere samt landsholdspillere fra andre nationer. Efter kampene fik rugbydrengne taget selfies med en række af topspillerne. Endelig var der sightseeing i London, hvilket var en stor glæde for de mange rugbydrenge, for hvem denne rejse var deres første til England.På afrejsedagen mødte rugbymestrene stærke Twickenham RFCs bedste U15-hold. Efter en tidlig Erritsøføring bragte værterne sig foran 17 – 3, inden Erritsødrengene gav alt, hvad de havde i sig. De kom helt op på 17 – 15. Men så var kræfterne også opbrugt og værterne scorede yderligere fire gange og sejrede 37 – 15. Efter kampen lød der stor ros fra den arrangerende klubs ledere, som var synligt imponerede over Erritsø-drengenes indsats på og uden for banen. Kampens Erritsøspiller blev Silas Bielefeldt Paulsen.


Erritsø GIFs deltagende U16-Danmarksmestre på Londonturen var: Benjamin Lukas Braad Jensen, Jens Peter Bank Hansen, Lauge Jørgensen (holdkaptajn), Mateusz Rosborg Jørgensen, Noah Nordlund Kvist, Oliver Holm Axelsen, Oscar Wiborg, Silas Bielefeldt Paulsen, Simon Guldager, Victor Brodersen, Viktor Steinlein Schmidt, William Jacob Friend, Marie Kloppenborg Skrumsager og gæstespiller Tobias Benzon fra Hundested RK.

Næstformand og ungdomsansvarlig i Erritsø GIF Rugby, Jan ‘Bubsi’ Nielsen udtalte begejstret om rugbydrengenes toppræstation i London: ”Sikke en oplevelse. Ikke mindst fik vi vist englænderne, at vi kan spille god rugby i Danmark!”Fælles holdfoto bestående af spillerne fra Twickenham RFC U15 og Erritsø GIF U16

Foto af Allan Pertti Frandsen / Erritsø GIF Rugby. Til fri afbenyttelse.

Læs mere om Erritsø GIF Rugby her www.facebook.com/EGIFRUGBY/?fref=ts

DM-guld til lokale U16-rugbydrenge

Pressemeddelelse, udsendt søndag den 9. oktober 2022

For andet år i træk kan et af den lokale rugbyklubs talentfulde ungdomshold kalde sig Danmarksmestre. Det blev i lørdags en realitet, da Erritsø GIFs U16-hold sikrede sig guldmedaljer og DM-pokal. Det skete, da de samlet vandt årets sidste DM-runde, som var arrangeret af Dansk Rugby Union med Rugby Club Odense som vært.

På det fynske græs spillede Erritsø-drengene op til deres allerbedste. Det gjorde de mod traditionsklubben Speed fra Amager og altid stærke Gentofte. De tre hold har sæsonen igennem spillet en række meget lige kampe, og intet var afgjort, før de tørnede sammen i lørdags.

Mange af spillernes forældre og supporters havde taget turen med til Odense. Der dannede de en flot lydkulisse til finalerunden. Træner Morten Jørgensen havde virkelig sat sine unge Erritsøspillere godt op til dagen, hvor han kunne mønstre stærkeste opstilling.

Erritsødrengene løste opgaven med en klar sejr over Speed og et knebent nederlag til Gentofte. Da stævnet var færdigspillet, stod de tre hold á points. Men da Erritsøs målscore var klart bedst, kunne jublen bryde løs i Erritsø-lejren. Næstformand og ungdomsansvarlig i Erritsø GIF Rugby var en både lettet og glad mand efter rugbydrengenes guldpræstation:

”Jeg er utrolig stolt af drengenes præstation, for jeg havde ikke regnet med, at de skulle vinde guld, første år, de spiller U16. Men hele setup’et omkring holdet er gået op i en højere enhed. Styrken er helt klart deres stærke fællesskab på og uden for banen, som gør en kæmpe forskel. Og så har vi et meget kompetent trænerteam bestående af Morten Jørgensen og Kenneth Holm. De har formået at få drengene til at spille som et hold.”

De nykårede U16-Danmarksmestre fra Erritsø GIF Rugby er:

Benjamin Lukas Braad Jensen, Jens Peter Bank Hansen, Lauge Jørgensen, Magnus Asmussen, Mateusz Rosborg Jørgensen, Nick Pokhodin, Noah Nordlund Kvist, Oliver Holm Axelsen, Oscar Wiborg, Silas Bielefeldt Paulsen, Simon Guldager, Victor Brodersen, Viktor Steinlein Schmidt og William Friend.


Nick Pokhodin, med bolden, supporteres af Simon Guldager og Peter Bank Hansen iført rugbyhjelm. Fra et af Erritsø GIFs mange gennembrud ved DM-finalestævnet i Odense. Foto: Paul Erik Jensen / Erritsø GIF Rugby.

U16-guldvinderne flankeret af næstformand Jan ’Bubsi’ Nielsen og træner Morten Jørgensen. Foto: Allan Pertti Frandsen / Erritsø GIF Rugby.

Erritsø GIFs U16 hold med guldmedaljer og DM-pokal, som hæves af holdkaptajn Lauge Jørgensen. Foto: Kennet Brodersen / Erritsø GIF Rugby.Læs mere om Erritsø GIF Rugby her: www.facebook.com/EGIFRUGBY/?fref=ts

Erritsø GIF Rugby besejret i topkamp

Pressemeddelelse, udsendt søndag den 25. september 2022

Trods en stærk holdindsats i lørdagens svære udekamp mod Aalborg-Holstebro måtte Erritsø GIFs rugbymandskab erkende, at det ikke rakte til points i tabellen. To gange i løbet af kampen, der blev spillet i Holstebro, fik Erritsø ellers indhentet nordjydernes forspring. Men i kampens sidste 20 minutter gled et godt uafgjort resultat Erritsø GIF af hænde.

Opgøret imellem nummer to og tre i 2. division vest var ind i mellem rugbyspil på højt niveau. Kampen blev krydret med to debutscoringer af Erritsøs Patrick Bamforth. Englænderen kom til klubben i januar, men fik først sin debut i rødt og blåt i lørdags. Det blev fremragende kamp af den store andenrække fra England. Bamforth fik således, i anden halvleg, udlignet til både 12 – 12 og 17 – 17, men så var det også slut med Erritsøscoringer i kampen. Nordjyderne fik med to forsøg, to konverteringer og et veludnyttet straffespark sikret sig en klar sejr. Kampen sluttede 34 – 17 til hjemmeholdet.

Erritsøs franske trekvartback Jean Houllier spillede en overordentlig flot afskedskamp. Efter to år i klubben vender han nu hjem til sit hjemland grundet arbejde. Trods ankelproblemer fra start var Houllier i lørdags en evig trussel for sine modstandere, med for eksempel elegante gennembrud og kontante tacklinger. En anden af Erritsøs trekvartbacks, Andreas Raun, var også meget iøjefaldende. Offensivt som defensivt. Unge Raun lavede Erritsøs første scoring og var med sin kontante stil stærkt medvirkende til at lukke ned for mange af hjemmeholdets gennembrudsforsøg. I 1. halvleg måtte Raun desuden modtage behandling på sidelinjen efter en kollision med en nordjyde. Efter få minutter vendte han tilbage til grønsværen, hvor han spillede sin hidtil bedste rugbykamp, trods et flækket øjenbryn. Fuldt fortjent blev Raun, med hovedforbinding, efter kampen kåret til dagens Erritsøspiller.

Erritsøs newzealandske cheftræner Steve Atkins vurderer, at hans hold, trods brillante individuelle indsatser og nogle fremragende passager i løbet af kampene, stadig mangler konsistens for at slå topholdene. Han tilføjer:

”Jeg tror i sidste ende, at resultatet afspejler, hvor vi er som hold og som klub. På den lyse side er dette korrigerbare punkter, som vi kan rette ved at træne hårdt og klogt. Det er stadig tidligt på vores rejse sammen, og jeg ser frem til vores fremtidige udfordringer.”

Aarhus RK II sikrede sig i lørdags samlet sejr i 2. division vest. Det skete, da det absolutte tophold hjemme slog RC Odense med hele 85 – 21. Derved kan århusianerne med 30 points i tabellen ikke længere indhentes; hverken af Aalborg-Holstebro på andenpladsen eller Erritsø på tredjepladsen. Næste opgave for Erritsø bliver den udsatte udekamp mod Odder RK. Den kamp spilles lørdag den 8. oktober. Med sejre i sine sidste tre kampe har det lokale rugbyhold chancen for at slutte på andenpladsen i 2. division vest. Det går Erritsø GIF Rugby efter.


Aalborg-Holstebro v Erritsø GIF: 34 – 17 (12 – 7). 2. division vest.

Spillet lørdag den 24. september 2022 i Holstebro.

Points for Erritsø: Patrick Bamforth 10, Andreas Raun 5, Jens Vissing 2.


Erritsø GIF, i røde og blå spilledragter, presser Aalborg-Holstebro, men det rakte ikke til sejr i den svære udekamp. Foto: Allan Pertti Frandsen / Erritsø GIF.

Læs mere om Erritsø GIF Rugby her: www.facebook.com/EGIFRUGBY/?fref=ts

Erritsø GIFs børn og unge viste rugbyflaget i Hundested

Pressemeddelelse, udsendt søndag den 18. september 2022

Børn ned til 5 år dyrker nu rugby i Erritsø GIF ved Fredericia.

”Når spillerne er så små, spilles uden de normale rugbytacklinger. Det er tale om sjov, kammeratskab og skøn idræt, hvor man i U8-rækken ikke går op i, hvem der vinder kampene. Vigtigst er det, at børnene lærer glæden ved rugby igennem leg.”, udtaler formand for den lokale rugbyklub, Allan Pertti Frandsen.

Af den årsag fungerer U8-trænerne som en slags lærere inde på banen under kampene, hvor purkene viser stor opfindsomhed og gå-på-mod, når de skal finte og løbe uden om deres modstandere for til slut at lægge den ovale bold død i det modsatte scoringsfelt.


For første gang i mange år deltager Erritsø GIF i Dansk Rugby Unions landsdækkende U8-række. Samtidig er et første gang nogensinde, at den lokale rugbyklub har et U8-hold med spillere, der er så små som ned til 5 år.I lørdags den 17. september 2022 spillede U8-spillerne Erritsø deres første rugbykampe mod andre hold. Det skete i stort børne- og ungdomsstævne i Hundested, arrangeret af Dansk Rugby Union. Her mødte drengene jævnaldrende hold fra Gentofte, Dragør, Speed fra Kastrup og svenske ’Pingvinerne’ fra Trelleborg. Det blev til en perlerække af fantastiske rugbyoplevelser for alle spillere og ledere på og omkring banerne, hvor forældre og supportere filmede løs eller tog fotos.

På de øvrige rugbybaner i Hundested blev der også gået til den. Fra formiddag til sen eftermiddag. Således blev der også kæmpet i U10, U12, U14, U16 og U18-rækkerne. Erritsø GIF var repræsenteret med sit talentfulde U16-hold. Trods knebne nederlag i begge holdets kampe har U16-holdet stadig chancen for det samlede Danmarksmesterskab. Det afgøres i sæsonens sidste DM-stævne, som afvikles i Odense lørdag den 8. oktober.

Ellers er man i Erritsø GIF Rugby meget optaget af at udvikle klubben ved at tiltrække endnu flere børn og unge til rugbysporten. Både drenge og piger. Mænd og kvinder. Det ligger helt i tråd med klubbens værdier og vision om at blive Danmarks mest veldrevne rugbyklub.

”Vi er samtidig begunstiget af stor forældreopbakning samt dygtige og dedikerede trænere i U8- og U16-rækken, hvor vi har børne- og ungdomsspillere. De helt små trænes af Thor Lütje Hansen, imens Kenneth Holm og Morten Jørgensen træner U16. Det er fantastisk, at de hver tirsdag og torsdag, fra sen eftermiddag til tidlig aften, tager godt hånd om vores børn og unge på vores rugbyanlæg på Snaremosevej i Erritsø”, tilføjer formanden.

Videoklip: Allan Pertti Frandsen / Erritsø GIF. Til fri afbenyttelse.

Læs mere om Erritsø GIF Rugby her: www.facebook.com/EGIFRUGBY/?fref=ts

Erritsø GIF sejrede stort over RC Odense

Pressemeddelelse, udsendt søndag den 11. september 2022

Erritsø GIF vandt lørdagens hjemmekamp i rugbyens 2. division vest. Gæsterne fra RC Odense blev slået hele 81 – 10 efter 48 – 5 ved pausen. Kampen blev afviklet på rugbystadion på Snaremosevej, foran godt 60 tilskuere, som overværede et brag af en rugbykamp i sensommersolen.

Sejren var den mest helstøbte præstation af et Erritsømandskab i en årrække. Cheftræner Steve Atkins’ taktik blev fulgt til punkt og prikke. Der blev således spillet bredt og i de rigtige løb. Unge Erritsøtalenter som Marcus Tournadre og Sebastian Guldager tog virkelig ansvar, offensivt som defensivt. Også propforward Nicolai Lykkegaard, 29 år, spillede op til sit allerbedste.

En anden Erritsøforward, Thor Lütje Hansen, var i hopla. Det var ikke kun fordi, han spillede mod sine gamle holdkammerater fra RC Odense. Det er fordi, han har udviklet sig ekstraordinært meget under Steve Atkins’ ledelse. Det samme kan siges om en række andre af hjemmeholdets spillere, fx ukrainske Pavel Zemskiy, der med sin opfindsomhed tilfører Erritsøs rugbyspil noget ekstra. Det er nu snart 6 år siden, han kom til klubben.

Hele syv Erritsøsspillere kom på scoringslisten. Holdkaptajn og klyngehalf Jens Vissing blev topscorer, fulgt af de to trekvartbacks Jean Houllier og Thor Steendahl. Fullback Andreas Raun, de to forwards Kenneth Holm og Per Søndergaard, samt højre wing Chano Jensen, fik hver scoret et forsøg, dvs. lagt den ovale bold død bag Odenses mållinje. For Chano Jensens vedkommende var det hans første scoring i Erritsøtrøjen, et år efter hans debut i rugbysporten.

Jens Andersen spillede sin kamp nr. 300 for hjemmeholdet. Efter kampen blev det fejret, idet bestyrelsesmedlem Fie Bøgh på klubbens vegne overrakte ham en flot lommelærke som varigt minde. 300-kamps jubilaren er for øvrigt en af fire ældre oldboys i den lokale rugbyklub, der stadig har klassen og fysikken til at spille rugby på dette niveau. Flot af jubilaren, der fyldte 50 år i maj og hvis søn, Jens Kristian, er blandt hans holdkammerater på Erritsøs bedste rugbymandskab.

Med sejren over fynboerne ligger Erritsø nummer tre i 2. division vest. Med en kamp til gode i forhold til nr. 1 og 2, Aarhus RK II og Aalborg-Holstebro. Næste opgave for Erritsø bliver den svære udekamp mod Aalborg-Holstebro. Kampen spilles i Holstebro lørdag den 24. september.

Erritsø GIF v RC Odense: 81 – 10 (48 – 5). 2. division vest. Spillet lørdag den 10. september 2022.

Points for Erritsø GIF: Jens Vissing 15(3t) + 3 (1p) + 18 (9c). Jean Houllier 15 (3t). Thor Steendahl 10 (2t).Andreas Raun, Kenneth Holm, Per Søndergaard og Chano Jensen hver 5 (1t).Erritsø GIFs holdkaptajn og klyngehalf finter sig fri af RC Odenses forsvar. Fra 1. halvleg af lørdagens hjemmesejr over RC Odense. Foto: Paul Erik Jensen / Erritsø GIF. Privatfoto til fri afbenyttelse.

Læs mere om Erritsø GIF Rugby på www.facebook.com/EGIFRUGBY/?fref=ts

LÆS det nye nummer af EGIF-bladet SPORT

– med masser af RUBGY. Læs bl.a. om:

  • Førsteholdets sejr over stærke nordjyder
  • Kampprogram i 2. div. vest for resten af 2022
  • Oldboys rejser til 12-a-side turnering i Berlin
  • Ungdomstræning genstartet
  • Ny ungdomstræner Thor Lütje Hansen
  • Børn ned til 5 år træner nu rugby
  • Og meget mere

Læs bladet online her https://www.egif.dk/bladetsport/2022/2022-08.pdf

eller hent et trykt eksemplar i vores klubhus.