Erritsø rugbysejrede i topkamp

Pressemeddelelse udsendt mandag den 6. juni 2022.

Pinselørdag nedkæmpede det lokale rugbyhold hidtil ubesejrede Aalborg-Holstebro. Det skete i en velspillet topkamp på rugbystadion i Erritsø, hvor begge mandskaber gav de mange tilskuere alt, hvad de havde i sig.

De nordjyske gæster havde en frisk sejr, på udebane over topholdet Aarhus RK II, med i bagagen og var ikke kommet for at give ved dørene. Den første halve time sad Aalborg-Holstebro således på kampen, imens Erritsø var presset langt tilbage. Her viste den nye cheftræner Steve Atkins’ taktik med hårde tacklinger sig imidlertid at fungere fortrinligt for hjemmeholdet.

Begge hold begik dog alt for mange straffespark, specielt i de løse klynger, med Erritsø som den største synder i første halvleg. Trods presset, og de mange tabte bolde på grund af straffespark, lykkedes det hjemmeholdet at slå hul på bylden. Efter 32 minutters spil fejrede Erritsø-flyhalf Thor Steendahl sit comeback ved at slide sig fri og score til 5 – 0. Efter et flot kontraangreb. Holdkaptajn og klyngehalf Jens Vissing var sikkerheden selv på den efterfølgende konvertering. 7 – 0 til Erritsø. I første halvlegs overtid gentog de to Erritsøspillere kunststykket. Til pausestilling 14 – 0. Det skete efter et meget flot angreb, hvor bolden tålmodigt blev holdt inde i klyngen, indtil åbningen i udeholdets højre side viste sig for Erritsøs angrebskæde.

I anden halvleg var det udeholdet, der led alt for mange boldtab som følge af straffespark. En tidlig reducering til 14 – 7 gav ikke nordjyderne den fornødne ro. I stedet fik Erritsø tilkæmpet sig kontrol. Efter knap en times spil brød propforward Per Søndergaard således igennem. Og otte minutter før tid var det indercenter Jean Houllier, som scorede for Erritsø. Jens Vissing lavede sin konvertering nummer 3 og 4 til samlet 28 – 7.

Det var også stillingen, da kampens officielle tid udløb. Men i dommer Kevin Gaws tillægstid viste nordjyderne, hvorfor de til efteråret skal regnes som seriøse bejlere til titlen som samlet vinder af 2. division vest. Hele to gange lykkedes det gæsterne at reducere. Til slutstillingen 28 – 21. Med noget mere koldt vandt i blodet kunne hjemmeholdet have undgået især den sidste reducering.

Louis Houllier og Juan Rodríguez-Jurando Astillero spillede begge en flot afskedskamp for Erritsø. De er allerede draget hjem til henholdsvis Frankrig og Spanien. Begge trekvartbacks vil blive savnet, offensivt som defensivt, samt udenfor banen. 18-årige Marcus Tournadre Jørgensen fik en flot debut for Erritsø. Han blev indskiftet i pausen. Marcus er et af flere unge talenter i Erritsø, som på det seneste har taget turen op gennem klubbens ungdomsrækker og har fået debut på førsteholdet. To andre teenagere, Sebastian Guldager og Jens Kristian Andersen, gjorde på ny en virkelig god figur. Sammen tilhører de tre unge Erritsøspillere klubbens fremtid.

Cheftræner Steve Atkins’ kommentarer efter kampen lød: ”En herlig sejr, specielt den måde vi vandt på. Vi arbejdede hårdt og koncentreret med det system, vi har trænet. Vores unge spillere steppede virkelig op og udgjorde forskellen.”

Med sejren over nordjyderne kravlede Erritsø GIF op som nummer tre i 2. division vest. Med 9 points efter sæsonens første tre kampe. Ligaen toppes af Aarhus RK II med 15 points, bl.a. fordi århusianerne i lørdags slog RC Odense på udebane med 36 – 10. Erritsø GIFs næste modstander bliver bundholdet Odder RK. Den kamp spilles i Odder lørdag den 18. juni og bliver den sidste før sommerpausen.

Erritsø GIF v Aalborg-Holstebro: 28 – 21 (14 – 0). 2. division vest. Spillet lørdag den 4. juni 2022.

Points for Erritsø GIF: Thor Steendahl 10 (2t), Jens Vissing 8 (4c), Per Søndergaard og Jean Houllier hver 5 (1t).

Erritsø GIF, i røde og blå trøjer, vinder et indkast i første halvleg af hjemmekampen mod Aalborg-Holstebro. Foto: Paul Erik Jensen / Erritsø GIF.

Erritsø GIF, i røde og blå trøjer, forsvarer effektivt. Fra første halvleg af hjemmekampen mod Aalborg-Holstebro. Videoklip: Pertti Frandsen / Erritsø GIF.