Rugbysejr i Odense

Pressemeddelelse, udsendt mandag den 16. maj 2022

Når rugbyholdet fra Erritsø GIF står overfor RC Odense, bliver det ofte både spændende og målrigt. Det var også tilfældet, da de to hold i lørdags tørnede sammen i 2. division vest. Det skete i Odenseforstaden Holluf Pile, hvor fynboerne har hjemmebane.

Ny cheftræner i Erritsø GIF, Steve Atkins, har, efter sin ankomst til klubben for fire uger siden, introduceret et nyt spillesystem. Her skal Erritsøspillerne tage større kollektivt ansvar i flere grupperinger rundt om på banen, i de såkaldte pots. Som kampen skred frem, blev det tydeligere, at Erritsøspillerne har taget deres nye træners koncept til sig.

Erritsø startede kampen bedst og førte 17 – 10 ved pausen. RC Odense har dog ry for at grave dybt, bedst som de ser slåede ud. Det skete på ny, da fynboerne i anden halvleg brød igennem Erritsøs forsvar og scorede flere gange i træk.

Men bedst som flertallet af tilskuerne håbede på den første odenseanske sejr over Erritsø i en årrække, hev det lokale rugbyhold sig selv op ved hårrødderne. På flere flotte scoringer i slutfasen tippede kampen til Erritsøs fordel.

Ved stillingen 45 – 32 i Erritsøs favør kunne dommer Emmanuel Jacques fløjte kampen af. Til stor jubel for Erritsø GIF og de tilrejsende fans. Steve Atkins var naturligvis en glad mand efter den hårdt tilkæmpede Erritsøsejr. ”Gutterne nyder sejren. Vi har så meget potentiale!”, lød det fra cheftræneren.

Undervejs i kampen scorede både Sebastian Guldager og Juan Rodríguez-Jurando Astillero i deres debutkamp for Erritsø. Holdkaptajn Jens Vissing udnyttede desuden 5 ud af 7 mulige spark mod mål, de såkaldte konverteringer, efter Erritsøs 7 scoringer i kampen.

Med sejren i Odense krøb Erritsø GIF op som nummer 2 i 2. division vest. Med 5 points efter sæsonens 2 første kampe. Holdets næste modstander bliver topholdet, Aalborg-Holstebro, der kommer på besøg lørdag den 4. juni.


RC Odense v Erritsø GIF: 32 – 45 (10 – 17). 2. division vest. Spillet lørdag den 14. maj 2022.

Points for Erritsø GIF: Jean Houllier 15 (3t), Per Søndergaard 10 (2t), Jens Vissing 10 (5c), Sebastian Guldager og Juan Rodríguez-Jurando Astillero hver 5 (1t).Erritsø GIF, i blå og røde trøjer og blå shorts, presser RC Odense i bund. Fra lørdagens opgør i Holluf Pile. Foto: Gitte Guldager / Erritsø GIF Rugby.

Læs mere om Erritsø GIF Rugby her: www.facebook.com/EGIFRUGBY/?fref=ts