U19-landsholdet rugbytrænede i Erritsø

Pressemeddelelse, udsendt mandag den 7. marts 2022

RUGBY. I den forløbne weekend var bruttotruppen til U19-landsholdet i rugby samlet til fællestræning. Samlingen foregik i Erritsø, hvor den lokale rugbyklub lagde klubhus og faciliter til. Træningssamlingen udgør en del af forberedelserne til U19-landsholdets landskamp ude mod Sveriges U19-landshold senere på foråret.

De unge rugbyspillere kom fra klubber i Jylland, på Fyn og Sjælland, samt fra Hovedstaden. De blev budt velkommen af begge U19-landstrænere og en fysisk træner. Både om lørdagen og søndagen trænede bruttotruppen under kyndig ledelse. Det foregik med stort gå-på-mod, i solrigt og køligt forårsvejr.

Fra Erritsø GIF deltog August Bostedt Severinsen i U19-træningssamlingen. Den 18-årige lokale trekvartback siger om sin første deltagelse i en U19-landsholdstræning:

”Man får helt klart knyttet nogle gode venskaber under landsholdssamlingerne.”

På spørgsmålet om, hvorvidt han når at blive for gammel til U19-landsholdet, når han om få uger fylder 19 år, svarer August:

”Ja, det bliver jeg desværre. Men så er det godt, at der også er et Sevens-landshold. Det kræver så bare, at jeg bliver udtaget. Men der kommer nogle flere samlinger senere på året.”

Sevens er den variant af rugby, hvor der kun er 7 spillere på hvert hold og kampene varer 2 x 7 minutter. Sevens spilles på en normal rugbybane og har siden 2016 været olympisk sportsgren. Danmarks U19 Sevens landshold er, lige som U19 15-mands landsholdet, inde i en udviklingsfase.

Endnu en Erritsø-spiller, Marcus Tournadre Jørgensen, der fyldte 18 år for få dage siden, skulle også have deltaget i fællestræningen i den forløbne weekend. Men på grund af sygdom måtte han melde afbud.

En del af U19-landsholds bruttotruppen træner angreb. Erritsø GIFs August B. Severinsen ses i rød trøje. Foto: Paul Erik Jensen, Erritsø GIF Rugby.