Mindeord om Holger Skytte Andersen (1928 – 2021)

Det er med stor sorg, at vi har fået overbragt nyheden om, at tidligere formand for Erritsø GIFs hovedbestyrelse, Holger Skytte Andersen, er gået bort.

Holger Skytte var et af blot fire æresmedlemmer i Erritsø GIF Rugby. I forbindelse vores grundlæggelse i 1984, og i de første vanskelige år, var Holger en meget vigtig aktør. Vi skylder ham den allerstørste tak.



Holger Skytte blev født i 1928 på Skive-egnen. Han blev uddannet lærer, et job der i 1965 bragte ham, hustruen Dagny og familien til Erritsø. Her blev han snart håndboldtræner i Erritsø.

I 1970, da EGIF blev afdelingsopdelt, blev Holger medlem af hovedbestyrelsen. Fire år senere blev han formand. Holger var kendt for sine store diplomatiske evner. Han var samtidig fortaler for at sætte så mange som muligt i gang med så meget som muligt inden for idræt. Det lykkedes. I hans tid som medlem af hovedbestyrelsen voksede EGIF fra godt 600 til over 2700 aktive medlemmer.

I februar 1987 trak Holger sig tilbage som EGIF-formand. Han fortsatte i nogle år som formand for Erritsø-Hallen, som Erritsø Idrætscenter dengang hed.

I de første knap tre år af vores rugbyafdelings eksistens havde Holger et tæt samarbejde med vores stifter, Paul Kjærgaard. Selv siger Paul:

”Holger var åben omkring den skøre idé at spille rugby i Erritsø. Han var også konkret konstruktiv i at bakke op i forhold til de eksisterende tilbud i EGIF og kommunen. Med sit rolige væsen var han en fornøjelse at kende og arbejde med. Endelig fulgte han op med interesse i vores afdeling.”

Holger efterlader sig Dagny samt deres børn og børnebørn. Bisættelsen fandt sted i Erritsø den 23. december 2021.

Æret være Holgers minde.