Succes ved det indendørs Fast5 Touch Rugby stævne i Erritsø

Lørdag den 4. februar var Erritsø GIF Rugby vært ved årets første stævne for seniorer og U/16. Det var en såkaldt Fast5 Touch Rugby turnering, som blev afviklet på en eftermiddag.

Rugbyspillere fra syv klubber vest for Storebælt havde taget turen til Erritsø Idrætscenter, hvor der blev spillet touch rugby kampe af 5 minutters varighed. Billeshave Efterskole på Fyn havde desuden et ungdomshold med i turneringen. Turneringen gav anledning til comeback for en tidligere aktiv klub, idet ålborgensiske Goliath genopstod med et hold. Velkommen tilbage i rugbysporten til de nordjyske kæmper!

I touch rugby er de sædvanlige tacklinger fra almindelig rugby erstattet af en to-hånds markering/berøring på den boldbærende modstanders krop, hvorefter boldbæreren omgående SKAL passe den ovale bold til en medspiller eller lægge bolden død. Dernæst kan en medspiller sætte bolden i spil igen. Points i touch rugby scores ved, at det angribende hold får syv “downs” til at passe bolden bagud og bære og løbe den frem, for til slut at krydse mållinjen med bolden i hænderne.

I touch rugby stilles store krav til hurtighed, overblik, samspil – og ikke mindst stor evne til at gribe og aflevere bolden sikkert til en medspiller, som er i fart og/eller befinder sig i en bedre position end en selv.

Det blev en rigtig god eftermiddag i rugbyens tegn for alle deltagende hold og officials. Slutstillingen efter alle kampene blev:

1) Erritsø GIF Seniorer
2) Lynet RK Aalborg
3) Erritsø GIF U16
4) Erritsø GIF ‘Old farts – det grå guld’
5) Aarhus RK
6) Silkeborg RC
7) RK Goliath
8) Billeshave Efterskole
9) RC Odense / Esbjerg RK

 

Fotos: Iben Arvad og Paul Erik Jensen.