Erritsø GIF Rugby har kurs mod DM-slutspil

Pressemeddelelse, udsendt tirsdag den 21. maj 2024

RUGBY. Landsholdsspiller Nils Hagen var kampafgørende, da Erritsø GIF i søndags tog et stort skridt hen imod kvalifikation til medaljeslutspillet 2024. Hele fire gange scorede han ude mod formstærke Odder RK.

På få år har Odder RK opbygget en bred og velspillende herretrup. Det har blandt andet sikret østjyderne en god udgangsposition før de afgørende kampe i Regional Vest, hvor de før søndagens kamp mod Erritsø lå et point foran i tabellen.

I forsommervarmen i Odder sled begge mandskaber for boldbesiddelse med Erritsø som det hold, der først fik styr på eget spil. Det gav en 3-points føring efter to minutter, hvor flyhalf Thor Steendahl sikkert udnyttede et straffespark. Odder skruede op og fik udbytte efter ti minutter, da de brød igennem på venstre fløj. 7 – 3 til Odder.

Det tog Erritsø knap ti minutter at svare igen ved Nils Hagen, der fra midten for første gang tog sagen i egen hånd og brød igennem samtlige Odders tacklinger og scorede fem vigtige points. Igen var Thor Steendahl sikkerheden selv på sparket. Erritsø var på ny tre points foran. Seks minutter senere gentog det sig med Nils Hagen og Thor Steendahl i centrum. Han udnyttede siden endnu et straffe til 7 – 20. To minutter før pausen reducerede Odder til halvlegsresultat 14 – 20.

Tre minutter inde i anden halvleg fuldendte Nils Hagen sit hattrick, da han igen tog den lige vej fra midten og øgede til 14 – 25. Det tog dog kun Odder fem minutter, før de svarede igen til 21 – 25. Spændingen var genskabt.

Erritsø formåede at gribe initiativet og holdt i den næste halve time stort set Odder på egen banehalvdel. Da det ovenikøbet lykkedes først Nils Hagen og siden Jonathan Bach Iversen at øge Erritsøs føring, fik de mange tilskuere et fingerpeg om, hvem der ville løbe af med sejren. Dybt inden i kampens overtid fik Odder reduceret tæt under mål. Sekunder efter kunne Mike Hawkins fløjte kampen af.

Erritsøs sejr blev på 39 – 28 og udløste fire points i tabellen. Holdet ligger nu nummer to i Regional Vest, fem points efter topholdet Aarhus RK, men tre points foran både Aalborg RK og Odder RK. De to bedst placerede hold i Regional Vest kvalificerer sig til DM-slutspillet. Der resterer én runde.

Kampen i Odder var en mandfolkepræstation, hvor Erritsøs forwards Rune Rytter Larsen, Thor Lütje Hansen, Casper Brodersen og Per Søndergaard tog ekstraordinært meget ansvar. Det samme gjorde backerne George Melgaard, Chano Jensen, Andreas Raun og veteranen Henrik H. Jørgensen, kaldet Fjuter. En sikker sidste skanse. Klyngehalf Hans N. Kristensen og flyhalf Thor Steendahl har begge ramt topformen på det rigtige tidspunkt.

Erritsøs newzealandske cheftræner Steve Atkins reflekterede over følgende efter kampen:

”For det første forbedrer vi vores chancer for at vinde, når vi vinder vores indkast og klynger, takket være fx forward Jonathan Iversen og back Chano Jensen. Det holder os på forreste fod gennem hele kampen.

For de andet, når vi deler arbejdsbyrden, som vi gjorde mod Odder, gør det en kæmpe forskel, men endnu vigtigere for holdånden, var fantastisk at se spillerne blive begejstrede og få skulderklap, når vi gjorde de gode ting.

Næste kamp mod Odense skal handle om at fortsætte med at forbedre de små ting og tage vores spil til næste niveau.”

På lørdag den 25. maj spiller Erritsø den afgørende kamp hjemme mod RC Odense. En hjemmesejr vil sende det lokale rugbyhold i DM-slutspil for første gang i henved ti år. Kampen mod fynboerne foregår på Erritsø rugbystadion og har kampstart kl. 14.

Erritsø forbereder et indkast. I første halvleg af kampen i Odder. Foto: Erritsø GIF Rugby.

Erritsø landsholdsspiller Nils Hagen (med bolden) i aktion for sin klub ved 40-års jubilæumsstævnet 11. maj 2024. I baggrunden forward Nicolai ‘Brumme’ Lykkegaard. Foto: Iver Tidemann.