Stor rugbylørdag i sigte

RUGBY. Erritsø GIF har børn, unge og en enkelt landsholdsspiller i aktion i det, der bliver en stor rugbylørdag. For samtidig med, at det lokale rugbyklubs U8 – U18 børn og unge kæmper i årets første rugbystævne i Odense, står forwarden Nils Hagen foran sin fjerde kamp rødt og hvidt.

De unge først

Ungdomsansvarlig og næstformand Jan ’Bubsi’ Nielsen i Erritsø GIF Rugby udtaler:

”Vi glæder os helt vildt alle sammen. Det bliver skønt at komme i gang. Jeg synes, alle børne- og ungdomshold har fået trænet godt de sidste par måneder. På U18-siden har vi rigtig mange udviklende træningstimer i Talentcenter Vest og hele truppen er klar til et brag af en kamp mod Talentcenter Øst. Erritsø har hele 11 spillere med i 23-mandstruppen og der dermed den mest dominerende klub på ungdomssiden i Talentcenter Vest.”

Ungdomsansvarlig og næstformand Jan ‘Bubsi’ Nielsen. I aktion for sin klub i 2017. Foto: Paul Erik Jensen / Erritsø GIF Rugby.

De to talentcentre i øst og vest er en nyskabelse i dansk rugby, hvor de ældste ungdomsårgange indgår i klubsamarbejde. Imellem de fem klubstævner og det ene DM-stævne laves således hyppige træningssamlinger på hver side af Storebælt, hvor U18-spillerne kommer i kamp under stævnerne.

Landsholdet i reel gruppefinale i Riga

Efter dansk hjemmesejr 41 – 5 over Norge i lørdags er der reelt lagt op til en gruppefinale i Rugby Europe Conference 23/24, Gruppe A. Danmark topper nemlig tabellen ét point foran de lettiske værter. Torsdag aften ankom truppen til Letland med fuld styrke og masser af støtte. Forventningerne er høje inden den nervepirrende kamp. Nils Hagen er også spændt forud for opgøret:

”Alle på holdet er spændt på en god kamp. Vi forventer, at Letland kommer med et godt niveau. Og vi har chancen for at vise, hvad dansk rugby kan”, lyder det fra den stærke Erritsøforward.

Stillingen i gruppen kan ses her: https://www.rugbyeurope.eu/competitions/conference-23-24. Rød-hvid sejr ude over Letland vil sikre Danmark førstepladsen og en mulig playoff-kamp om oprykning.

Letland v Danmark kan også ses på https://www.rugbyeurope.eu/competitions/conference-23-24/latvia-v-denmark-a

Det danske landshold med Erritsøs Nils Hagen jubler over 41 – 5 sejren over Norge i lørdags. Nu gælder det Letland i Riga. Foto: Daniel Storch / Dansk Rugby Union.

Læs mere om Erritsø GIF Rugby her: www.facebook.com/EGIFRUGBY/?fref=ts