Åbent Hus: Op til 300 børn og unge mødes til rugbystævne

Pressemeddelelse, udsendt fredag den 15. september 2023

Med kort varsel har den lokale rugbyklub overtaget værtskabet for årets 5. børne- og ungestævne i rugby, som afvikles i Dansk Rugby Unions regi.

RUGBY. Aarhus Rugbyklubs baner er i øjeblikket spærret for alt boldspil. Derfor lægger den lokale rugbyklub i Erritsø GIF rugbybaner og klubhus til årets femte DM-stævne for børn og unge. Det foregår lørdag den 16. september. Dansk Rugby Union står som arrangør og der spilles rugby i rækkerne U8, U10, U12, U14 og U16. Værtsklubben stiller med hold i U8, U12 og U16. Den lokale rugbyklub benytter lejligheden til at invitere til åbent hus.

”Den er kun en uge siden, vi blev bedt om at overtage værtskabet for dette stævne. Jeg er utroligt stolt over, hvor hurtigt vores medlemmer har fået alt forberedt”, udtaler formand Allan Pertti Frandsen. Han fortsætter:

”Det er lige fra forældres kagebagning til EICs booking af omklædning til kommunens opkridtning af alle baner. Det siger meget om den frivillighed, vi står for som idrætsforening og fællesskab. Og det siger alt om den enorme interesse og opbakning, vi oplever fra vores omverden”.

Formanden tilføjer: ”Vi har for nylig startet rugby-fitness for kvinder og kører i øjeblikket en kampagne for at få flere herrespillere. Vi har en fantastisk trænerstab, lige fra U8 til førsteholdet. De dyrker en fantastisk sport i et unikt fællesskab, som går på tværs af alle klubber og nationaliteter. Jeg opfordrer derfor alle til at lægge vejen forbi.”

DM-stævnet starter kl. 11 og slutter ved 15-tiden. Der er fri entré.

Rugby-VM på storskærm

Når børne- og ungestævnet er slut, vises der Rugby-VM på storskærm i klubhuset, som ligger ved rugbystadion og -banerne, Snaremosevej 67.

”I Frankrig dyster 20 herrehold om VM-trofæet, og slutrunden er kun en uge gammel. Vi skal følge Samoa vs Chile, Wales v Portugal og Irland v Tonga. Maden er gratis og drikkevarer fås til lave priser. Det bliver en stor rugbylørdag i Erritsø”, lover formanden.

Erritsø GIFs U16-mestre, i røde trøjer, i aktion ved et DM-stævne i fjor. Trekvartbacken Nick Pokhodin har kurs mod Frydensbergs scoringsfelt. Foto: Paul Erik Jensen / Erritsø GIF.

Læs mere om Erritsø GIF Rugby her: www.facebook.com/EGIFRUGBY/?fref=ts