Tæt kamp mod Aarhus gav point, men ikke sejr

2. division vest, 2. runde, tirsdag den 6. juni 2023:

Erritsø GIF v Aarhus RK II: 22 – 26 (14 – 14). Points for Erritsø: Thor Steendahl 12 (1 t + 2 c + 1 p). Casper Aerts Brodersen og George Melgaard hver 5 (1 t).

Supporters, oldboys og U16-spillere gav en hånd med, da der skulle gøres klar til den udsatte kamp mod altid stærke Aarhus RK. Efter en tidlig århusiansk føring fik vores hold ro på spillet og fulgte konceptet med de aftalte pots. Desuden var vi dominerende i indkast, hvor Marcus Tournadre Jørgensen var stærk. Det var han også, når der skulle vindes metre og sættes bolde op til kæden.

Efter små tyve minutter udnyttede flyhalf og holdkaptajn Thor Steendahl et hul i gæsternes kæde og scorede. Med konverteringen sikkert sparket over stod det 7 – 7. Efter en lille halv time trykkede gutterne Aarhus helt i bund. Da var dominansen tydelig. Klyngen holdt klogt på bolden og rykkede meter for meter frem. Casper Aerts Brodersen fejrede sit comeback med at presse bolden i græsset bag mållinjen til aftenens første Erritsøføring. Holdkaptajnen konverterede til 14 – 7. I første halvlegs overtid svarede gæsterne flot igen og indhentede lige akkurat vores føring.

Det tog dog ikke modet fra vores hold og cheftræner Steve Atkins opildnede gutterne til at bevare presset og gøre som aftalt. Det virkede. George Melgaard udnyttede smart sin råstyrke og hurtighed til at slippe fri på venstre fløj og øge til 19 – 14. En århusiansk udligning fik ikke gutterne til at hænge med hovederne.

Længe så det ud til, at vi kunne sikre os sejren, men det blev gæsterne fra Smilets By, som i slutminutterne indhentede den tre-points føring, som holdkaptajn Thor Steendahl havde skaffet os med et veludnyttet straffe midt i anden halvleg. Propforward Per Søndergaard spillede en stor kamp, ligesom andenrækken Jens Kristian Andersen gjorde det. I det hele taget holdt alle mand et højt niveau kampen igennem.

Vores førsteholdstrup gav alt, hvad de havde i sig, fulgte cheftræner Steve Atkins’ oplæg og var kun 7 minutter fra sejren. Men STOR ros til alle mand for at steppe op og tillykke med Aarhus RK med sejren. Den knebne århusianske sejrsmargin gav os et defensivt bonuspoints i tabellen.

Aalborg-Holstebro fører 2. division vest med maksimum 10 points for 2 kampe. Aarhus RK ligger nu på andenpladsen med 8 points for 2 kampe, imens Erritsø rykkede ned som nummer tre med 6 points for ligeledes 2 kampe. Det et tæt i toppen.

Vores hjemmepublikum fik sig en herlig rugbyaften med grillpølser og drikkevarer ved tribunen. Tak for solid opbakning på lægterne til alle.

Erritsøs fullback Henrik ‘Fjuter’ Jørgensen med tackles af en fremadstormende Aarhus RK-spiller. Foto: Danmark CTV.