U16 Danmarksmestre i flot rugbycomeback

Pressemeddelelse, udsendt mandag den 15. maj 2023

RUGBY. I lørdags den 13. maj 2023 deltog den lokale rugbyklub i årets andet DM-stævne for børn og unge. Det foregik hos Rugbyklubben Speed på Amager med deltagende hold fra hele landet samt enkelte svenske klubber. Erritsø GIF deltog med spillere i rækkerne U8, U12 og U16.

Fra U8- og op til U14-rækkerne drejer det sig hovedsageligt om, at børnene lærer glæden ved rugbysporten og det kulturelle samvær, der følger med. Officials, trænere og forældre forstår således, at det ikke er de scorede points i kampene ved sådant et stævne, som er vigtigst for børnene. Det er fællesskabet, det at blive bedre til noget, og mødet med nye venner. Piger og drenge spiller således sammen helt op til U14-rækkerne.

Trænerne for Erritsøs U8-spillere, Thor Lütje Hansen, var ovenud tilfreds med forløbet af dagen og stævnet i lørdags. Det samme var U12-træner Kenneth Holm. ”Vores ni U/12-spillere kæmpede bravt mod et dygtigt og rutineret hold fra Gentofte samt et stærkt sammensat hold fra CSR/Speed/Hundested”, var U12-trænerens vurdering.

U16-comeback

I april startede Erritsø GIFs forsvarende Danmarksmestre i U16-rækken med i Odense at spille et ikke særlig vellykket første stævne. På Fyn blev det til flere nederlag i en langt fra prangende sæsonpremiere. Dén oplevelse blev grundigt revancheret på Amager i lørdags. Erritsø vandt således samtlige kampe, herunder semifinalen over hjemmeholdet RK Speed og finalen over altid stærke Malmö.

I finalen var Erritsø bagud med en scoring, indtil der manglende 5 minutter. Men med en mandfolkeindsats hev U16-mestrene sig selv op ved hårrødderne, lavede de nødvendige points, og fik med stor beslutsomhed tacklet Malmös angrebsspillere effektivt. Holdkaptajn Lauge Jørgensen var i overtiden sidste mand på bolden efter en vundet klynge. Smart løb han blot ud over sidelinjen med bolden favnen, hvorefter kampens dommer kunne fløjte kampen af. 14 – 12 blev Erritsøs finalesejr over Malmö.

Ud over holdkaptajnen spillede Victor Brodersen, Oliver Holm Axelsen, Nick Pokhodin, Mateusz Rosborg Jørgensen, William Friend, Noah Nordlund Kvist og Noah Devantier et stort stævne for Erritsø i lørdags.

U16-træner Morten ’Conny’ Jørgensen var imponeret over sine unge talenters ro og dygtighed i pressede situationer. ”Vi overraskede os selv ved at vinde. Drengene kæmpede hårdt og holdt hovedet højt. Vi spillede fire tætte kampe, som vi heldigvis vandt. Spillerne tog de rigtige beslutninger inde på banen, uden at jeg blandede mig”, fastslog han.

Næste DM-runde for børn og unge foregår i Erritsø. Lørdag den 10. juni 2023 fra kl. 11.00.


Erritsø GIFs U16-spillere og deres træner Morten Jørgensen. Under en pause i DM-stævnet i lørdags. Foto: Allan Pertti Frandsen / Erritsø GIF. Privatfoto til fri afbenyttelse.

Læs mere om Erritsø GIF Rugby her: www.facebook.com/EGIFRUGBY/?fref=ts