Sæsonpremiere med hjemmesejr over seje fynboer

Pressemeddelelse udsendt mandag den 17. april 2023

RUGBY. I lørdags den 15. april 2023 tog det lokale rugbyhold på hjemmebanen i Erritsø hul på årets kampe 2. division vest.

Modstanderen var RC Odense, som altid er gode for en flot fight. Erritsø GIF gik ind til hjemmekampen som klare favoritter. Trods favoritværdigheden fik holdet en skidt start og kom bagud 0 – 5 efter blot fire minutter. Hjemmeholdet viste dog styrke og kæmpede sig tilbage. Holdkaptajn og flyhalf Thor Steendahl bragte Erritsø foran 7 – 5 i det 18. minut, og klyngehalf George Melgaard øgede føringen til 12 – 5 tre minutter senere. Stendahl sparkede over til 14 – 5 føring.

I det 24. minut reducerede RC Odense til 14 – 12, da Erritsøs forsvar blev overrumplet af en lang bold. Gæsterne gik endda i front med 14 – 19 i det 37. minut efter en smart sparkekombination, men i første halvlegs overtid udlignede Erritsø til 19 – 19, takket være Chano Jensens flotte friløb på venstre fløj.

Anden halvleg var kun få minutter gammel, da Nicolai ’Brumbas’ Lykkegaard bragte Erritsø foran 24-19. Det var hans første scoring siden starten på hans rugbykarriere for tre år siden. Scoringen blev et vendepunkt. Jonathan Bach Iversen scorede i det 56. minut til 29 – 19, konverteret af Thor Steendahl, der øgede føringen til 31 – 19. Sebastian Guldager udbyggede føringen til 36 – 19 i det 61. minut, inden RC Odense reducerede til 36 – 24 fem minutter senere.

Erritsø cementerede sejren i det 77. minut, da Chano Jensen scorede efter en smart fodaflevering fra Thor Steendahl og bragte stillingen op på 41 – 24. Marcus Tournadre Jørgensen satte det sidste punktum i overtiden til 46 – 24.

Vikarierende træner Graham O’Riordan var en tilfreds mand efter sejren. Han lagde vægt på, at de ting, der er blevet trænet i månedsvis, begyndte at vise sig i Erritsøs spil i anden halvleg.´

Med sejren indtager Erritsø andenpladsen i 2. division vest med maksimum 5 points for en kamp. Det samme har Aalborg-Holstebro, som i lørdags hjemme slog Odder RK med 47 – 7. Derved fører nordjyderne tabellen på en bedre målscore.

Erritsø GIF v RC Odense: 46 – 24 (19 – 19). 2. division vest. Spillet lørdag den 24. april 2023.

Points for Erritsø: Thor Steendahl 11. Chano Jensen 10. George Melgaard, Nicolai ’Brumbas’ Lykkegaard, Jonathan Bach Iversen, Sebastian Guldager og Marcus Tournadre Jørgensen hver 5.


Erritsø GIF presser RC Odense i bund. Fra 1. halvleg af lørdagens sæsondebut i 2. division vest. Foto: Allan Pertti Frandsen / Erritsø GIF.

Læs mere om Erritsø GIF Rugby her: www.facebook.com/EGIFRUGBY/?fref=ts