Erritsø GIF Rugby besejret i topkamp

Pressemeddelelse, udsendt søndag den 25. september 2022

Trods en stærk holdindsats i lørdagens svære udekamp mod Aalborg-Holstebro måtte Erritsø GIFs rugbymandskab erkende, at det ikke rakte til points i tabellen. To gange i løbet af kampen, der blev spillet i Holstebro, fik Erritsø ellers indhentet nordjydernes forspring. Men i kampens sidste 20 minutter gled et godt uafgjort resultat Erritsø GIF af hænde.

Opgøret imellem nummer to og tre i 2. division vest var ind i mellem rugbyspil på højt niveau. Kampen blev krydret med to debutscoringer af Erritsøs Patrick Bamforth. Englænderen kom til klubben i januar, men fik først sin debut i rødt og blåt i lørdags. Det blev fremragende kamp af den store andenrække fra England. Bamforth fik således, i anden halvleg, udlignet til både 12 – 12 og 17 – 17, men så var det også slut med Erritsøscoringer i kampen. Nordjyderne fik med to forsøg, to konverteringer og et veludnyttet straffespark sikret sig en klar sejr. Kampen sluttede 34 – 17 til hjemmeholdet.

Erritsøs franske trekvartback Jean Houllier spillede en overordentlig flot afskedskamp. Efter to år i klubben vender han nu hjem til sit hjemland grundet arbejde. Trods ankelproblemer fra start var Houllier i lørdags en evig trussel for sine modstandere, med for eksempel elegante gennembrud og kontante tacklinger. En anden af Erritsøs trekvartbacks, Andreas Raun, var også meget iøjefaldende. Offensivt som defensivt. Unge Raun lavede Erritsøs første scoring og var med sin kontante stil stærkt medvirkende til at lukke ned for mange af hjemmeholdets gennembrudsforsøg. I 1. halvleg måtte Raun desuden modtage behandling på sidelinjen efter en kollision med en nordjyde. Efter få minutter vendte han tilbage til grønsværen, hvor han spillede sin hidtil bedste rugbykamp, trods et flækket øjenbryn. Fuldt fortjent blev Raun, med hovedforbinding, efter kampen kåret til dagens Erritsøspiller.

Erritsøs newzealandske cheftræner Steve Atkins vurderer, at hans hold, trods brillante individuelle indsatser og nogle fremragende passager i løbet af kampene, stadig mangler konsistens for at slå topholdene. Han tilføjer:

”Jeg tror i sidste ende, at resultatet afspejler, hvor vi er som hold og som klub. På den lyse side er dette korrigerbare punkter, som vi kan rette ved at træne hårdt og klogt. Det er stadig tidligt på vores rejse sammen, og jeg ser frem til vores fremtidige udfordringer.”

Aarhus RK II sikrede sig i lørdags samlet sejr i 2. division vest. Det skete, da det absolutte tophold hjemme slog RC Odense med hele 85 – 21. Derved kan århusianerne med 30 points i tabellen ikke længere indhentes; hverken af Aalborg-Holstebro på andenpladsen eller Erritsø på tredjepladsen. Næste opgave for Erritsø bliver den udsatte udekamp mod Odder RK. Den kamp spilles lørdag den 8. oktober. Med sejre i sine sidste tre kampe har det lokale rugbyhold chancen for at slutte på andenpladsen i 2. division vest. Det går Erritsø GIF Rugby efter.

Aalborg-Holstebro v Erritsø GIF: 34 – 17 (12 – 7). 2. division vest.

Spillet lørdag den 24. september 2022 i Holstebro.

Points for Erritsø: Patrick Bamforth 10, Andreas Raun 5, Jens Vissing 2.

Erritsø GIF, i røde og blå spilledragter, presser Aalborg-Holstebro, men det rakte ikke til sejr i den svære udekamp. Foto: Allan Pertti Frandsen / Erritsø GIF.