Erritsø GIFs børn og unge viste rugbyflaget i Hundested

Pressemeddelelse, udsendt søndag den 18. september 2022

Børn ned til 5 år dyrker nu rugby i Erritsø GIF ved Fredericia.

”Når spillerne er så små, spilles uden de normale rugbytacklinger. Det er tale om sjov, kammeratskab og skøn idræt, hvor man i U8-rækken ikke går op i, hvem der vinder kampene. Vigtigst er det, at børnene lærer glæden ved rugby igennem leg.”, udtaler formand for den lokale rugbyklub, Allan Pertti Frandsen.

Af den årsag fungerer U8-trænerne som en slags lærere inde på banen under kampene, hvor purkene viser stor opfindsomhed og gå-på-mod, når de skal finte og løbe uden om deres modstandere for til slut at lægge den ovale bold død i det modsatte scoringsfelt.


For første gang i mange år deltager Erritsø GIF i Dansk Rugby Unions landsdækkende U8-række. Samtidig er et første gang nogensinde, at den lokale rugbyklub har et U8-hold med spillere, der er så små som ned til 5 år.I lørdags den 17. september 2022 spillede U8-spillerne Erritsø deres første rugbykampe mod andre hold. Det skete i stort børne- og ungdomsstævne i Hundested, arrangeret af Dansk Rugby Union. Her mødte drengene jævnaldrende hold fra Gentofte, Dragør, Speed fra Kastrup og svenske ’Pingvinerne’ fra Trelleborg. Det blev til en perlerække af fantastiske rugbyoplevelser for alle spillere og ledere på og omkring banerne, hvor forældre og supportere filmede løs eller tog fotos.

På de øvrige rugbybaner i Hundested blev der også gået til den. Fra formiddag til sen eftermiddag. Således blev der også kæmpet i U10, U12, U14, U16 og U18-rækkerne. Erritsø GIF var repræsenteret med sit talentfulde U16-hold. Trods knebne nederlag i begge holdets kampe har U16-holdet stadig chancen for det samlede Danmarksmesterskab. Det afgøres i sæsonens sidste DM-stævne, som afvikles i Odense lørdag den 8. oktober.

Ellers er man i Erritsø GIF Rugby meget optaget af at udvikle klubben ved at tiltrække endnu flere børn og unge til rugbysporten. Både drenge og piger. Mænd og kvinder. Det ligger helt i tråd med klubbens værdier og vision om at blive Danmarks mest veldrevne rugbyklub.

”Vi er samtidig begunstiget af stor forældreopbakning samt dygtige og dedikerede trænere i U8- og U16-rækken, hvor vi har børne- og ungdomsspillere. De helt små trænes af Thor Lütje Hansen, imens Kenneth Holm og Morten Jørgensen træner U16. Det er fantastisk, at de hver tirsdag og torsdag, fra sen eftermiddag til tidlig aften, tager godt hånd om vores børn og unge på vores rugbyanlæg på Snaremosevej i Erritsø”, tilføjer formanden.

Videoklip: Allan Pertti Frandsen / Erritsø GIF. Til fri afbenyttelse.

Læs mere om Erritsø GIF Rugby her: www.facebook.com/EGIFRUGBY/?fref=ts