Fredericiansk rugbyspiller fik U18-landskampdebut

Pressemeddelelse, udsendt søndag den 8. maj 2022

Sebastian Guldager, 18 år, er et af Erritsø GIF Rugbys stjernefrø. I lørdags tog han et stort skridt op ad stigen, da han debuterede på Danmarks U18-talenthold. Det skete i en intens kamp mod Sveriges U18-talenthold, hvor det unge Erritsø-talent ovenikøbet var i startopstillingen.

De over 500 tilskuere på Odense Atletikstadion blev vidner til en både velspillet og nervepirrende U18-kamp imellem arvefjenderne. Kampen var få minutter gammel, da de blå-gule udnyttede en sjælden fejl i det danske forsvar. Nede med en scoring fandt de danske talenter langsomt rytmen og begyndte at lægge gæsterne under pres, dog uden helt at ryste svenskerne. Sveriges halvlegsføring lød på 10 – 5. Fra starten af anden halvleg satsede de unge danske talenter med hurtigt pasningsspil. Det gav hurtigt bonus efter et meget flot angreb i venstre side. Ved stillingen 12 – 10 havde Danmark derved for første gang bragt sig foran i kampen. Og værterne fortsatte de gode takter.

Sebastian Guldager spillede med nummer 8 på ryggen, hvilket i rugby medfører, at han var sidste mand i klyngen, den såkaldte låser. Det er en position, der både kræver hårdt slid og overblik. Midt i anden halvleg måtte unge Guldager dog lade sig udskifte med ømme ribben. Efter en stor debut.

Fra bænken kunne det unge Erritsø-talent se sine holdkammerater fastholde initiativet. Da den officielle kamptid udløb, førte Danmark således med 22 – 18. Svenskerne satsede alt og fik belønning. Dybt inde i overtiden fik gæsterne nedkæmpet Danmarks forsvar til en forløsende 5-points scoring. Det afsluttede spark over det H-formede mål havde kun kosmetisk betydning. Sveriges U18-talenter vandt opgøret med 25 – 22.

Trods det knebne nederlag var moralen høj blandt de unge danske talenter. Sebastian Guldager havde selv den følgende vurdering efter sin flotte U18-debut for Danmark:

”Det var en megagod følelse at komme med på holdet, sammen med alle de andre talentfulde gutter. Det er en fed fornemmelse, man får i kroppen. Men også lidt skræmmende, fordi der forventes et vist niveau, som man skal kunne præstere på.”

”Jeg synes, vi spillede en rigtig god rugbykamp. Den var meget tæt, med gode løb og masser af gode tacklinger. Hvis trænerne stadig vil have mig med, bliver jeg ved med at spille for Danmark”,

slutter det unge lokale rugbytalent, der kan spille U18 resten af sæsonen.

Erritsø GIF Rugbys Sebastian Guldager fik i lørdags U18-debut mod Sverige. Privatfoto.