Erritsø Rugby tilbage på førstepladsen

Pressemeddelelse, udsendt søndag den 24. oktober 2021.

RUGBY. Det lokale rugbyhold hentede i lørdags sæsonens største sejr. På rugbystadion i Erritsø blev gæsterne fra Aarhus RK II besejret 78 – 0 efter 38 – 0 ved pausen. Kampen var Erritsøs sidste i 2. division vest i denne sæson. Muligheden for at slutte øverst i ligaen er stadig i live.

Der var på ny god opbakning på lægterne, da Erritsø GIF i lørdags var vært for en rugbykamp på det flotte stadion på Snaremosevej. Den nyligt opsatte elektroniske måltavle med stadionur gør det desuden mere publikumsvenligt at overvære rugby lokalt.

Fra første fløjt var hjemmeholdet tændt. Det gav bonus efter to et halvt minut, hvor klyngehalf Alec Pedersen opsnappede en tværpasning i gæsternes 22-meter felt og spurtede de første 5 points hjem. Fullback Jens Vissing konvertede til 7 – 0.

Erritsøs hurtige, stærke wing Mads Larsen satte sit præg på kampen og scorede tre gange. Den kreative trekvartback, Jean Houllier, stod for hele fire scoringer. Theis Arvad Meier, Andreas Raun, Francisco Nieto Coto og Jens Vissing scorede hver en gang. Desuden sparkede Jens Vissing 9 af 12 konverteringer over det H-formede mål. Det udløste 18 points på måltavlen. Derved blev Vissing kampens topscorer med 23 points.

Cheftræner i Erritsø Rugby, Dennis Graversen, fyldte 46 år på kampdagen. Hans spillerne gav ham dermed en storsejr i gave. I løbet af sine hidtil tre sæsoner i klubben er det lykkedes ham at foretage et generationsskifte. En række unge spillere har således fortrængt en række ældre Erritsø-spillere til bænken. Hele truppens tekniske og taktiske kunnen er desuden blev væsentligt forbedret. Der bliver tænkt, talt og spillet rugby på det højeste niveau nogensinde i Erritsø.

Holdkaptajn, den erfarne forward Kenneth Nielsen, spillede i lørdags afskedskamp mod Aarhus. Det samme gjorde en anden veteran, Steen Kristensen. Hans søn, 18-årige Hans Nylander Kristensen, sad uden for med en skulderskade, men har siden foråret væres holdets fortrukne klyngehalf. En tredje af Erritsøs veteraner, Henrik ’Fjuter’ Jørgensen, kom ind og spillede sin kamp nr. 200 for Erritsø. De tre veteraner fik fortjent hyldest efter kampen.

Erritsø GIF – Aarhus RK: 78 – 0 (38 – 0). Points for Erritsø: Jens Vissing 23. Jean Houllier 20. Mads Larsen 15. Alec Pedersen, Theis Arvad Meier, Andreas Raun og Franciso Nieto Coto hver 5.

På lørdag den 30. oktober skal Aalborg–Holstebro ikke kun vinde deres sidste kamp ude mod Odder for at slutte øverst 2. division vest. Nordjyderne skal også vinde med mindst tre såkaldte forsøg, hvor bolden lægges død i modstandernes scoringsfelt. Erritsø GIF venter spændt på udfaldet.

Stillingen i 2. division vest før sidste spillerunde, hvor Erritsø sidder over:

Plads Hold                                    Score             Kampe       Points
1. Erritsø GIF                              386 – 107             8              32
2. Aalborg RK – Holstebro RK    305 – 101             7              28
3. Aarhus RK II                           184 – 246              7             16
4. RC Odense                             176 – 304             7              10
5. Odder RK                                  79 – 372             7               2

Finale i 2. division

Vinderen af 2. division vest skal til november møde vinderen af 2. division øst, CBS Rugby, om en pokal. Trofæet vindes derved af det bedste 2. divisionshold i hele landet.


Erritsøs venstre wing Andreas Raun, liggende med bolden, har scoret i slutningen af første halvleg mod Aarhus RK.


Videoklip (7 sek.): Hele sekvensen med Andreas Rauns 5-points scoring.
Fotos og video: Paul Erik Jensen og Allan Pertti Frandsen / Erritsø GIF Rugby.