Fantastisk indvielse

Lørdag den 14. august 2021 kunne vi endelig åbne dørene for vores nye klubhus og officielt indvi vores nye baner. Vejret var, som altid, med os, når vi holder store arrangementer i Erritsø GIF Rugby.

Vores stifter af rugbyafdelingen i EGIF, Paul Kjærgaard, fandt igen vej til os. Det samme gjorde en helt række ældre spillere, ledere, supportere og frivillige. Det kunne ikke være bedre.

Gratis øl, vand og pølser til alle gjorde desuden eftermiddagen et tilløbsstykke. Som timerne gik, lagde flere og flere venner af EGIF Rugby vejen forbi. På et tidspunkt måtte der hentes en ekstra forsyning sodavand.Fem taler om inspiration, fællesskab og gode værdier

Som den første i rækken holdt Fredericias borgmester, Steen Wrist, en tale, hvor han fremhævede rugbysportens udtalte respekt for dommer og modstander. Han kaldte det inspirerende og nævnte vores mange frivillige, som med knofedt skaber et stærkt fællesskab i nogle af Danmarks bedste rammer for rugby. Det udsagn – landets bedste rammer for rugby – gav formand for Dansk Rugby Union, Jens Aage Skare Nielsen, i sin tale borgmesteren ret i. DRU-formanden bemærkede også, at vi i EGIF Rugby kan noget helt særligt, når det gælder frivillighed og hård arbejdsindsats til gavn for rugbysporten. Sådan noget varmer at få at vide.

EIC og Plant-Et-Træ

Formand for EIC, Anders Axø, holdt desuden en både skarp og humoristisk tale, hvor han takkede såvel rugbyafdelingen som fodboldafdelingen for godt samarbejde i hele processen med klubhusbyggeriet til begge afdelinger. Endelig var fundraiser i Plant-Et-Træ, Mette Døssing, på pletten. Hun fortalte om sin velgørende organisations store fremskridt i den grønne bølge. Borgmesteren og vores egen formand Pertti fik dernæst i forening kastet det sidste jord på træet stamme, et flot egetræ, som vi allerede nu glæder os over.Årets Skulderklap 2020

Ingen har dog knoklet mere end projektlederen for vores nye baner og vores nye klubhus, Ole Bang. Hans forarbejde til hele projektet startede sidste efterår. Som mange vil vide, er Ole selv tidligere rugbyspiller i vores klub. I starten af sin karriere spillede han på Danmarks ungdomslandshold, ja sågar på Danmarks herrelandshold. Han er også tidligere rugbytræner i vores klub og tidligere bestyrelsesmedlem. Mange kender også Ole som en fremragende organisator.Årets skulderklap, vores kammeratskabspris, er en udmærkelse, vi indstiftede i 2001. Derved skulle Årets Skulderklap uddeles for 20. gang. Undervejs i talerne under vores store indvielse blev det derfor det perfekte tidspunkt at overrække Ole Bang kruset som Årets Skulderklap 2020. De godt 100 besøgende hyldede højlydt Ole for hans store indsats. En yderst fortjent hyldest.

Tak er kun et fattigt ord

Vores egen formand takkede i sin tale desuden alle vores hårdtarbejdende medlemmer og frivillige, der har bidraget til vores nye flotte rammer for rugby i EGIF og Fredericia. Desuden understregede han vores motto, Venskab Uden Kendskab, og de gode værdier, som vores sport og rugbyklub bygger på.

Desuden takkede han Fredericia Kommune, navnlig Vej & Park, som vi har et fortrinligt samarbejde med. Desuden var der stor tak til EIC, Billund-Hansen Arkitekter, DesignModul, samt alle øvrige EGIF-afdelinger, ikke mindst Fodbold. I hele processen har vi haft et tæt parløb med fodboldafdelingen. Nu hvor vores klubhuse ligger tæt ved hinanden, ser vi frem til et godt naboskab, hvor vi støtter og hjælper hinanden.

Rugbyopvisning for børn, unge og de lidt ældre

Det officielle program for dagen blev afsluttet med rugby. RC Odense og Odder RK ankom med en gruppe friske unge U14-spillere. Sammen dannede de et godt hold, som mødte vores U14-spillere. Kampen foregik på vores nye U14-bane. Det blev en seværdig rugbykamp, hvor det var tydeligt at alle spillere nød at spille rugby igen efter sommerferien. Kammeratskabet på tværs af holdene blev også dyrket, noget som er vigtigt for vores ungdomsspillere. Det kommende ungdomsstævne lørdag den 28. august bliver næste gang, vores U14-spillere møder andre hold. Op mod 500 deltagere forventes til det rugbystævne for børn og unge. Vi glæder os allerede.

Til slut på dagen for vores indvielse mødte vores førstehold et hold bestående af klubbens oldboys, forstærket af to oldboys fra RC Odense. Kampen foregik på vores nye rugbystadion som officiel indvielse af vores nye store rugbybane. Der blev kæmpet for sagen og tilskuerne fik en forsmag på, hvad der er at se frem til i efteråret med førsteholdets fire hjemmekampe i 2. division vest; fra 4. september til 16. oktober. For mange af tilskuerne var det den første rugbykamp, de overværede. Førsteholdet vandt fortjent kampen med en enkelt scoring.Indvielsesfest

Efter omklædningen hastede alle de voksne spillere til festen i klubhuset. Helstegt pattegris, oksekød, kylling og lækker salat i lange baner stod klar til alle, der havde tilmeldt sig festen. 70 – 75 feststemte mennesker havde en fantastisk aften, både inde i klubhuset, under overdækningen og ude på træterrassen i det lune sensommervejr. Det blev på alle måder en fantastisk start på vores nye rugbyrammer i Erritsø GIF.

Fotos: John Westergaard, Preben Rasmussen og Fredericia-Avisen.