Erritsø Rugby tæt på comeback i topkamp

Pressemeddelelse, udsendt søndag den 2. oktober 2016

1. division, 3. runde. CSR/Nanok – Erritsø GIF Rugby: 36 – 19 (24 – 7)

Points for Erritsø: Kristoffer Borsheim 10, Tobias Mulvad 5, Jens Vissing 4.

I en intens og velspillet topkamp lørdag den 1. oktober på Holmen i København måtte Erritsøs bedste rugbyhold inkassere efterårssæsonens første nederlag. Opgøret i rugbyens 1. division imellem CSR/Nanok og Erritsø endte med sejr til hjemmeholdet. Erritsø indtager nu andenpladsen i ligaen, fem points efter CSR/Nanok, som er nyt tophold. Der resterer endnu tre runder af 1. division, som formentlig først afgøres 5. november, når Erritsø hjemme tager imod CSR/Nanok.

Lørdag den 1. oktober led Erritsø GIFs førstehold i rugby efterårssæsonens første nederlag. Det skete da EGIF i topkampen i 1. division gæstede CSR/Nanok på Holmen i København.

Hjemmeholdet åbnede kampen bedst og pressede gæsterne langt tilbage på banen. I løbet af en halv time havde de på flot og effektivt rugby bragt sig foran hele 24 – 0. Det skete på fire scoringer, hvor hjemmeholdet udnyttede en række dårlige tacklinger fra Erritsø, og brød igennem.

Som det er sket flere gange i år, vågnede Erritsøspillerne dog op, da det så allermørkest ud. Erritsø begyndte således at sætte tacklingerne ind rettidigt, erobre bolden, etablere modangreb og presse sine modstandere langt tilbage på banen. Da første halvleg nærmede sig sin afslutning, fik Erritsø endelig belønning for sit hårde, vedvarende pres. Holdets norske landsholdsspiller Kristoffer Borsheim udnyttede dygtigt et hul i CSR/Nanoks forsvar, brød igennem og reducerede til 5 – 24. Jens Vissing sparkede efterfølgende over til 7 – 24. Den reducering var lige det, Erritsø havde brug for inden pausen. Spillende træner Michael Klæsøe fik i halvlegen opildnet sine medspillere til at fortsætte de gode takter fra slutningen af første halvleg.

Det gav bonus. Kort inde i 2. halvleg fik Erritsø reduceret til 12 – 24 ved Tobias Mulvad, som løb bolden over hjemmeholdets mållinje, hans anden scoring for sin klub. Igen sparkede Jens Vissing sikkert over. Til yderligere reducering 14 – 24. En begyndende nervøsitet spredte sig hos CSR/Nanoks spillere. Det udnyttede gæsterne fra Erritsø prompte. Kristoffer Borsheim scorede sit eget andet og sit holds tredje forsøg og reducerede til 19 – 24. Kampen var på vippen og hjemmeholdet rystet. Tættere på end 19 – 24 kom Erritsø dog ikke. Trods massivt pres og et straffespark kun 5 meter fra CSR/Nanoks mållinje, trak hjemmeholdet fra til slut. Det skete med to scoringer. Sejrscifrene blev på 36 – 19. Det var en topkamp, hvor hvert hold havde sine dominerende perioder. Desværre for Erritsø var comebacket ikke nok til at vinde kampen. Erritsøs spillende træner Michael Klæsøe havde dog mange rosende ord:

– Det var en topkamp, vi havde stor ære af. Vi fik, efter en dårlig start, bevist, at vi har et hold af spillere, som holder hovedet koldt i modgang og kæmper sig tilbage. Vores reducering til 19 – 24 rystede virkelig CSR/Nanok, som er et hold med mange landsholdsspillere. De var langt tættere på at komme i årets Super 6 om Danmarksmesterskabet, end vi var. Så vi er det hold i 1. division, som har vist størst fremgang her i efteråret.

– At vi i lørdags ikke fik hentet CSR/Nanoks store føring, og de til slut vandt kampen, kan vi lære meget af. Der resterer stadig tre runder af 1. division. Vi ligger nu nummer to, og slutter efteråret af med en hjemmekamp mod netop CSR/Nanok. Her kan vi formentlig selv afgøre, om vi skal vinde ligaen og slutte sæsonen om landets syvende bedste klubhold. Jeg og spillerne ser virkelig frem til den kamp. Men først har vi Exiles hjemme den 15. oktober og Hamlet RK ude den 29. oktober. Dem skal vi begge slå for anden gang i dette efterår. Og så vil der være lagt op til en slags finale mod CSR/Nanok på vores hjemmebane den 5. november.

– Vi klør på til træning tirsdag og torsdag og vil fortsætte vores gode rugbyspil og den fremgang, holdet har vist i efterårets første tre kampe, slutter træneren Michael Klæsøe.

Lørdag den 15. oktober møder Erritsø GIF hjemme DTU Exiles fra Lyngby. I første runde slog Erritsø ude den modstander hele 45 – 0 og er derfor klar favorit i hjemmekampen. Den kamp foregår på rugbybanen ved Erritsø Idrætscenter på Krogsagervej 46A og fløjtes i gang kl. 14.