Skole rugby og ungdoms vision 2018

Ungdomsvision og skolerugby 2018
Efter flere år med lavt aktivitetsniveau i ungdomsafdelingen, har klubben besluttet at lave en helhjertet indsats på at få en stor og velfungerende ungdomsafdeling. Klubben har samlet et meget kompetent team af rugbyspillere med meget stort rugbyhjerte. I spidsen for denne satsning står klubbens ungdomsformand Jan Bubsi Nielsen, som gennem næsten 3 årtier har været en markant person i klubben. Jan har en meget stor rugbyerfaring som bygger på 28 år som aktiv spiller, 14 år som seniortræner og adskillige U-og A-landskampe. Til at hjælpe med træningen har han Kenneth Holm, som de sidste par år har fungeret som ungdomstræner, samt Morten Jørgensen og Thomas Arvad. Som sekretær i ungdomsafdelingen har han Ole Bang, som også har været aktiv spiller, ungdoms- og seniortræner. Ole har desuden også stor erfaring med ungdomsrugby gennem sit mangeårige arbejde som Breddeudvalgsformand i Dansk Rugby Union.
Respekt, disciplin, gentlemanship og fairplay er grundelementet i rugby, og for at vores indsats skal blive en succes skal både trænere, ledere, spillere og forældre leve op til disse værdier. Vi forventer også, at vores trænere løbende uddanner sig, så de kan lave god og aldersrelateret træning. Vi forventer også, at spillerne passer deres træning hver gang, og at deres forældre hjælper til med bl.a. transport til turneringer samt andre aktiviteter.
For at vi kan rekruttere spillere, er det vigtigt, at vi får rugby på skoleskemaet. Dansk Rugby Union startede i 2013 et skolerugbyprojekt, hvor målgruppen var 5-6 klasser. Vi er blevet udvalgt til at være med i projektet og håber, at vi herved kan opnå vores målsætning om at have 2 – 3 ungdomshold i alderen U10 – U16 Meningen er, at vi stiller trænere til rådighed for de skoler i Fredericia Kommune, som ønsker at deltage i projektet. Vi underviser/træner 4 gange på skolen og 2 gange kommer skolen og får undervisning/træning i klubben, til sidst spilles en turnering mellem alle de deltagende hold. På sigt er det så meningen, at den lokale vinder møder de andre vindere fra de byer, som er med i projektet. Til sidst kan man kåre en Dansk Mester i skolerugby. Dansk Rugby Unions udviklingskonsulenter vil være behjælpelige med uddannelse og den løbende kontakt til skolerne.
Selv om vores målgruppe er U10 – U16, så er alle børn og unge velkommen i Erritsø Rugbyklub, vi har plads til alle. Vi gør også en dyd ud af at dyrke det sociale og lave en masse ting sammen uden for banen.

Ungdom